Voorbeschouwing Head of the River Amstel

Banner

Weekend twee aan de Amstel vanaf morgen! De omstandigheden beloven niet zo goed te worden als dat ze afgelopen weekend waren, maar dat mag de pret niet drukken. Alle eerstejaarsploegen liggen als vanzelfsprekend weer aan de start, nu ook de viermetten. Deze zullen allen op jacht gaan naar opnieuw punten voor het klassement! Verder uit de middengroepen alleen een afvaardiging van Middengroep Licht.

Vier blokken met startend Lichtblauw dit weekend, op zaterdag om 13.00u blok 1 en om 16.00u blok 2. Op zondag start de dag iets eerder; om 11.00u blok 3 en om 14.00u blok 4. Indien u meer een voorkeur heeft voor het aanschouwen van vrouwelijk roeien dan raad ik u aan om op zaterdag te komen kijken en indien u toch meer fan bent van roeiend testosteron dan zult u zondag richting de hoofdstad moeten reizen.

De eerste ploeg die de Hoop zal passeren dit weekend zal EJLD (LDEj 4*, nr. 49) zijn, ditmaal de stad uit varend. Na een zeer goed klassement op de Heineken Roeivierkamp zal de sfeer er bij deze ploeg er wel in zitten. Toch zullen ze ook gretig moeten zijn, want de lange afstand op de vierkamp was voor hen de grootste uitdaging. In het eerste blok naast de lichte dames geen ‘’wedstrijdroeigeweld’’ in actie.

Het eerste blok komt ook de Heren Club8+ in actie. Tijdens de Heineken eindigden zij net iets verder van de top-15 af dan vooraf gehoopt. Dit enigszins tegenvallende resultaat werd echter voornamelijk veroorzaakt door een matige 250 meter. Op de voor de Head veel meer representatieve 2500 meter zaten de heren aanzienlijk dichter op de rest van het veld. Als dit resultaat, met wellicht een klein schepje erbovenop, kan worden doorgetrokken naar de 8 kilometer van de Head, zit een mooi resultaat er zeker in.

In het tweede blok op zaterdag ligt Eerstejaars Dames in voltalligheid aan de start. Een acht én een vier zullen de strijd met de concurrentie aangaan voor punten voor het klassement. Na een derde plek op de WinterWedstrijden en een 6e plek op de 5000m van de H4K moet ook nu een notering in de bovenste regionen van het veld mogelijk zijn op deze langebaan wedstrijd voor de acht van EJD (DEj 8+, nr.131). De dames in de vier zullen staan te springen om hun vooruitgang te staven aan de rest van het veld (DEj 4+, nr. 154). Sinds de WinterWedstrijden zijn deze dames al hard aan het trainen in Leiden om de tweede plek op de WinterWedstrijden dit weekend te kunnen evenaren of overstijgen. Ik kijk uit naar de resultaten van beide boten!

Dan belanden we alweer aan bij de laatste wedstrijddag van de langebaan dit seizoen, de zondag van de Head. Deze dag enkel mannen aan de start én de dames clubacht. De eerste ploeg die zondag uit de startblokken zal schieten voor het balkon van de Hoop zal de boot van MGL zijn. Startend in dezelfde opstelling als op de vierkamp vorig weekend gaan de mannen op jacht naar een hogere notering in het veld (LG 8+, nr. 249). Na de middengroep lichte roeiers zijn de eerstejaars lichte roeiers aan zet (LEj 8+, nr. 259). Na de vierkamp is de opstelling veranderd, nu roeiend met een stuurboord slag gaat EJL op jacht naar meer punten voor het klassement tijdens het kampioenschap van de Amstel.

De Dames Club8+ lijkt een iets zwaardere taak te hebben dit weekend. Op zondag moeten zij, met de Heineken in het geheugen, een iets grotere stap gaan maken om aansluiting te krijgen met de middenmoot van het veld. Het roeien op de 2500 meter van de Heineken miste net wat kracht en felheid. Afgelopen week is er echter goed getraind, dus de dames mogen dit weekend weer gaan laten zien wat ze waard zijn op de Amstel.

Dan laten we blok 3 achter ons en stomen we door naar het laatste blok van de Head of the River Amstel 2017. Dit blok Eerstejaars Zwaar aan de start, ook in voltalligheid deze wedstrijd. Eerst mag de acht (Ej 8+, nr. 416) een gooi doen naar de winst op de langste afstand van het eerstejaars klassement. Ze liggen goed op koers, de 5k van de H4K werd reeds gewonnen en ook de derde plaats van de WinterWedstrijden staat reeds op hun palmares. De ploeg die deze wedstrijd voor Njord afsluit is de vier van EJZ (Ej 4+, nr. 433). Na een enigszins teleurstellende uitslag op de WinterWedstrijden heeft deze ploeg een maand lang hard gewerkt aan vooruitgang. Dit weekend gaan we zien of dat zijn vruchten afwerpt.

Laat u niet tegenhouden door het slechte weer dit weekend, kom onze ploegen aanmoedigen langs de Amstel en vanaf het balkon van K.A.Z.R.V. de Hoop!

 

Allez Njord!

 

(Zie hier de loting)