Eerstejaars Zwaar opnieuw derde!

Nabeschouwing2

Het was een rustig doch onstuimig weekend aan de Amstel. Weinig startende ploegen en een verblijf op de Hoop zorgt voor veel rust bij zowel roeiers, coaches als het bestuur. Doch zorgde de regen op zaterdag en de harde wind op zondag voor de nodige opschudding. Minder klassementspunten in de knapzak mee naar Leiden dit weekend, de lange afstand blijkt onze vereniging over het algemeen toch wat minder te liggen. Toch kijk ik, na een mooi diner en feest afgelopen zondag, met vertrouwen naar de toekomst.

De eerste ploeg die de 8km lange tocht van de Hoop naar Oudekerk aan de Amstel volbracht was EJLD (LDEj 4*). Verder dan een 9de plek kwam deze ploeg helaas niet. Dat betekent dat er geen punten werden verdiend het laatste weekend op de Amstel. De eerste drie wedstrijden brengt de lichte dames op een gedeelde 7de plaats in het eerstejaars klassement. De 5de plek en hoger zijn echter binnen handbereik, dat belooft spektakel op het Amsterdam-Rijnkanaal.

Na de EJLD kwam EJD over de streep in Oudekerk aan de Amstel afgelopen zaterdag. De acht (DEj 8+) was de eerste die de meet bereikte. Deze boot kwam tot een 7de plek op het kampioenschap van de Amstel. Een 7de plek levert twee punten op voor het klassement en dat brengt een voorlopige 5de plaats in het eerstejaars klassement. De vier (DEj 4+) kwam opnieuw tot een hoge notering, een vierde plaats op de 8 kilometer, klasse! Deze boot bezet op het moment de tweede plaats in het klassement, op slechts 2 punten van de eerste plaats.

Nabeschouwing3

Gezien het feit dat er geen dames uit de Leidsche middengroepen aanwezig waren afgelopen weekend om hun eer te verdedigen, belanden we nu reeds aan bij de mannen en dus de zondag van de afgelopen Head. Deze dag wel een boot uit de mannelijke middengroep uit Leiden aan de start. MGL besloot om de vierkamp nog een gevolg te geven door de langst mogelijke afstand aan de vallen op de Amstel in de acht (LG 8+). In een zeer sterk veld moesten zij uiteindelijk genoegen nemen met een 6de plaats.

Dan de eerstejaars lichte mannen (LEj 8+); met een flink gewijzigde opstelling weten zij een achtste plaats te behalen in het klassement. In het tussenklassement bij de eerstejaars staan zij nu op de 10e plaats. De doelstelling voor dit jaar ligt hoger, dus richting de Varsity en de andere kortebaanwedstrijden zal er een schepje bovenop gaan, veel succes mannen!

Nabeschouwing1

De wedstrijd wordt met een knaller afgesloten door Eerstejaars Zwaar. Zij weten opnieuw een derde plaats te behalen met de acht (Ej 8+), hulde! Slechts iets meer dan een seconde heeft ze afgehouden van een nog hogere notering. Toch gaan er liefst 6 punten mee naar Leiden, en dat brengt de mannen op een voorlopige 4de plek in het klassement (op slechts 1 punt van plek 2). Dat biedt perspectief voor de toekomst! De vier (Ej 4+) komt na een moeilijke winderige race tot een elfde plaats.

Nog slechts 2 weken en een beetje tot we toe zijn aan de mooiste wedstrijd van het jaar, de race der Oude Vieren! Alles staat nu in het teken van de voorbereiding op de Varsity. Nog een weekend thuis trainen en een weekend op de WAB, dan is Njord klaar voor 9 april. Alle ploegen veel succes toegewenst in aanloop naar het Amsterdam-Rijnkanaal!

Allez Njord!

 

(Zie hier de volledige uitslagen)