Voorbeschouwing Westelijke Regatta

logo

 

Alweer de tweede en tevens laatste wedstrijd op de soms winderige Willem-Alexanderbaan staat voor de deur. Toch lijken de wind- en temperatuurs voorspellingen ons goed gezin te zijn komend weekend. Een mild briesje en een aangename temperatuur staan ons te wachten deze editie van de Westelijke Regatta, georganiseerd door een viertal Zuid-Hollandse roeiverenigingen.

Het weekend barst morgen om 0815u in alle vroegte los met de Dames Eerstejaars viermet (DEj4+). Zij worden gevolgd door al onze andere Eerstejaars en Development klassementsploegen. De meeste ploegen wacht een stevig promotieschema opweg naar de finales. Ik kijk uit naar de races in de voorwedstrijden en verwacht vele spannende finales te zien!

Boonstra stapt dit weekend wederom tweemaal in de skiff (G1x & B1x), na een betere zondag op de Damen en goede trainingstijden afgelopen CT wordt het nu meten met de rest van het veld om te kijken hoe hij er nu echt voorstaat. Naast Boonstra in de categorie zware mannen ook Bird en Bosman aan de start in de dubbeltwee (B2x), voor hen dus niet slechts een avontuur in de G4+ dit weekend.

Slechts twee gelukkigen met een directe finale op zaterdag, te weten de DE2x met Mieke Wilms aan boord en de LG2- met onze Lustermans en Maarten uit MGL.

Op zondag enkel strijd voor blik, uiteraard met wederom onze eerstejaars ploegen aan de start. Voor EJL (LB8+) en EJZ (B8+) kans om te laten zien dat het trainingskamp in Breda afgelopen week hen goed heeft gedaan. Beiden waren al goed voor een derde plaats in de A-finale op de Damen, dus wie weet is er iets moois mogelijk.

Zondag zal ook voor Wieke (LDB1x) een spannende dag worden, de Damen bracht haar namelijk een zeer verdienstelijke tweede plek. Wellicht zal zij zich dit weekend in de skiff gaan ontdoen van haar Beginnersstatus. Ook MGD, steevast goed voor minstens een finaleplek in het DG4- veld, zal zondag een poging doen om een treetje hoger te eindigen in die finale.

Ook het LG4- veld zult u in de gaten moeten houden. De snelle Njord/Aegir combi met Lustermans en Maarten aan boord ligt wederom aan de start. Een Delftse ploeg hield ze op de Damen van het blik af, maar misschien kunnen ze nu net die extra versnelling vinden om het rode gevaar achter hen te laten.

Ook onze Oude Acht (E8+) zal aanstaande zondag een voorwedstrijd moeten varen. Na hun bloedstollend snelle tijden op de Hollandia en in Gent zal voor hen de strijd in de finale de enige doelstelling zijn. Komt vooral allen onze Oude Acht om 1405u naar de finale schreeuwen!

Ook op zondag slechts enkele gelukkigen met een directe finale. Een van hen is opnieuw, net als op de Damen, MGL in het LG4+ veld. Ook Donna en Laura hebben in de tweezonder (DE2-) om 1800u een directe finale. En ook de voorlaatste race van het weekend kent een directe finale, MGL vaart namelijk om 1805u finale in het LE8+ veld.

Met 36 inschrijvingen namens het Leidsche valt er dus weer genoeg te beleven dit weekend op de WAB. Komt allen onze ploegen aanmoedigen met een luid:

 

Allez Njord!

 

(Zie hier de volledige loting voor onze ploegen dit weekend)