Voorbeschouwing ThetisSprint & ARB

Voorbeschouwing1

We mogen weer naar de bosbaan dit weekend! Normaliter het blikkenkanon van de KSRV staat de komende dagen op het programma: de Amsterdamse Roeibond Bosbaanwedstrijden. Met 12 sprintende ploegen vanavond en 34 ploegen in de strijd om het 2k blik dit weekend genoeg ijzers in het vuur. Het belooft aangenaam toeven te worden in Amstelveen dus kom vooral al onze lichtblauwe ploegen aanmoedigen!

Vanavond om 1800u zullen we aftrappen met de eerste sprint. 500 meter om te laten zien dat er morgen rekening met je gehouden moet worden. Slechts voor 4 ploegen een voorwedstrijd. Één voorwedstrijd (1837u) is toch wel heel erg interessant om te gaan bekijken. Daar liggen namelijk niet alleen Nicole en Timo van Wittmarschen (Nereus) aan de start, maar ook Wieke en Boonstra in het Mixed Dubbeltwee veld. De andere voorwedstrijden zijn voor Esther en Wieneke (LDE2x om 1800u) en voor Anna en Jennifer (DG2- om 1815u). De eerste directe finale zal die van Anne zijn in de skiff (LDG1x) om 1901u. Naast Anne komen ook drie vierzonders uit de Middengroepen in actie, te weten twee van MGD (2016u in het DG4- veld) en één van MGL (1946u in het LG4- veld). Ook nagenoeg alle eerstejaars komen in actie vanavond, allen strijdend in het Sprintklassement. Alleen de Zwicht viermet zal niet meedingen in het Sprintklassement, zij starten namelijk het G4+ veld om 2004u. Zowel de Lichte Acht (LEj8+ om 2010u) als de Zware acht (Ej8+ om 2013u) hebben een 6e plaats staan op de Heineken 250m, dus aan hen om aan te tonen dat een paar treden hoger wellicht mogelijk is. De Damesacht (DEj8+ om 2025u) heeft een podiumplaats te verdedigen, zij werden namelijk derde op de 250m van de Heineken Roeivierkamp!

Op zaterdag wederom de strijd om de klassementen en voor enkele ploegen de strijd om tellend blik. Dat laatste geldt voor Anne in de skiff, die in het LDG1x veld zal gaan uitkomen. Daar leveren de eerste drie plaatsen in de voorwedstrijd (0844u) een startbewijs op voor de A-finale later die dag. Ook Boonstra zal wederom uitkomen in de skiff, die de stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden zal willen doorzetten. Op zaterdag voor hem het Gevorderden veld (1016u, vw3) en op zondag het Beginners veld (1126u, vw1). Ook de Oude Vier van de afgelopen Varsity zal in actie komen morgen! Zij zullen in de eerste voorwedstrijd van het Gevorderden viermet veld bij de eerste twee ploegen moeten horen om ‘s middags op te mogen voor het blik. Ik verwacht spektakel wederom in het G4+ veld, komt dat zien! Om 1148u komen Esther en Wieneke uit in het LDB2x veld, zij hebben de dubbelviermet verruild voor de dubbeltwee en gaan daar samen op jacht naar een zo hoog mogelijke notering. Als ze een ploeg achter zich weten te laten in de voorwedstrijd mogen ze nog finale varen ook! De enige gelukkige met een directe finale is Mieke, samen met haar combipartner Eline Feitsma (Gyas), mag zij om 1819u in de dubbeltwee (DE2x) varen voor de knikkers.

Voor alle klassementsploegen uiteraard voorwedstrijden waar de plaatsen in de A- en B-finales worden verdeeld. Bij de eerstejaars is de ARB de eerste wedstrijd waar de top 6 van het klassement over de verschillende voorwedstrijden evenredig wordt verdeeld. Dat gegeven wil niet per se zeggen dat doorstomen tot de grote finale gemakkelijker wordt. Het doet mij heel goed om te kunnen schrijven dat alle drie de achten op dit moment op koers liggen voor een top-6 klassering in het klassement dit seizoen. Ik wil met dit schrijven alle ploegen dan ook aanmoedigen om die mooie klasseringen vast te houden! Bij MGD (DDev4-) en MGZ (Dev4-) zijn er zelfs podiumplaatsen te verdedigen in het Developmentklassement, op de ARB een uitdaging om deze posities te verstevigen!

Voorbeschouwing

Op zondag wederom een groot aantal lichtblauwe deelnames op het programma. We trappen de zondag af met toch wel een bizarre derde voorwedstrijd (0825u) in het DG4- veld. In die derde voorwedstrijd (van 5 ploegen) zijn er namelijk maarliefst 3 ploegen  geheel of gedeeltelijk gevuld met Leidsche Dames. Met maar twee ploegen die door mogen naar de finalestrijd dus dat zal een stevige strijd te worden. Uiteraard wederom al onze eerstejaars, op EJZ en EJLD na, uitkomend in de verschillende beginnersvelden. In de ochtend zullen zij de horde die een voorwedstrijd is moeten nemen om vervolgens in de middag voor dat eerste blik te mogen strijden, ik kijk uit naar de finales! EJZ zal, na het blik op de Westelijke Regatta, net als de Oude Acht uitkomen in het Elite achten veld. Daar zullen zij in de tweede voorwedstrijd (1253u) concurrenten treffen uit hun eigen klassement, maar ook middengroepers van andere verenigingen. Het is niet uit te sluiten dat de mannen de finale zullen bereiken! EJLD zal, zondag bestaande uit Esther en Wieneke, net als op zaterdag uitkomen in de dubbeltwee. Ditmaal in het LDG2x veld (1236u, vw2) zullen zij het moeten opnemen tegen menig meer ervaren roeisters. Die meer ervaren roeisters bestaan onder meer uit Heleen en Anne die ook aan de start zullen liggen in dezelfde voorwedstrijd van het LDG2x veld. In de categorie Lichte Dames zal zondag ook Wieke uitkomen in de skiff in het LDB1x veld, na op de Damen en Westelijke dichtbij te zijn geweest zal zij zondag op jacht gaan naar succes. Ook het LG4- veld kan niet onbesproken blijven na de winst op de Westelijke Regatta. In dat veld ligt namelijk wederom het winnende Njord/Aegir kwartet aan de start. Hunkerend naar meer zullen ze naar de eerste twee plaatsen in de voorwedstrijd (1036u) moeten roeien om finale te mogen varen, datzelfde geldt voor het viertal uit Leiden van MGL (vw2, 1041u). Donna en Laura (DE2-) moeten, na de directe finale twee weken geleden, deze keer weer een voorwedstrijd varen (1122u). Met elf deelnemende ploegen is het de hevigste concurrentie tot nu toe voor het duo. Uiteraard verschijnt de Oude Acht, op hun weg naar Henley, ook weer ten tonele aankomende zondag in het Elite Achten veld. Zij treffen wederom stevige tegenstand in de voorwedstrijd om 1249u, alwaar de eerste drie plaatsen toegang geven tot finale om 1808u!

Vier finales staan reeds vast voor aankomende zondag. De eerste is voor Brinkman, Werff (Joost), Reinders, Boersma en st. Loes Derkink in het LG4+ veld om 1531u. Voor het eerst dit seizoen een volledig gevulde finale met zes ploegen! Ook Mieke mag met haar drie kompanen in de dubbelvier directe finale varen in het DE4x veld om 1641u. Op de weg naar het WK onder 23 jaar zullen ze nu voor het eerst uitkomen op een nationale wedstrijd. Tenslotte staat ook al vast dat het DG4+ veld een finale kent met twee (deels) lichtblauwe bootjes aan de start. Femke, Laurie, Ingeborg, Elke en st. Anne Koets zullen de strijd aangaan (1833u) met onder andere Annette, die voor de gelegenheid een Proteus bootje completeert.

Tot vanavond en/of dit weekend!

 

 

Allez Njord!

(zie hier de volledige loting van de ThetisSprint & zie hier de volledige loting van de ARB)