Nabeschouwing Hel van het Noorden

De Hel van het Noorden van afgelopen weekend was zijn naam meer dan waardig. Het was guur en koud, het regende en de wind stond precies tegen. De onduidelijkheid bij de tijdwaarneming voegde alleen maar toe aan de chaos. Maargoed, hij ging in ieder geval door, dus niemand was tevergeefs afgereisd naar Groningen.

De eerste start van de dag, namelijk Jelle Algie en Ewoud de Haan, was meteen de meest succesvolle. Zij wisten namelijk het blik binnen te slepen in de SB2-! In het totale H2- veld werden zij ook zeker niet onverdienstelijk vierde. Zo eindigden zij slechts tien seconden achter Koen en Lex van den Herik. Laatstgenoemde startte afgelopen zomer natuurlijk in Sarasota. De mannen hebben zeker laten zien dat ze ambities hebben komend seizoen. Ook Bergman en Peters hebben een hele goede prestatie geleverd. Zij wisten tweede te worden in het LH2- veld. Na de twee-zonders ging een heel regiment aan dames-skiffs de baan over. Nicole werd negende. Hoewel ze pas net weer aan het trainen is, voer ze een goede race. Naar eigen zeggen hebben de laatste vijfhonderd meter haar nog een paar plaatsen gekost. Hier bleek zij het hoge ritme van de rest van de race namelijk niet meer vol te kunnen houden. Mieke werd 13e in het algemene klassement, maar derde in het SB veld. Hiermee deed ook zij uitstekende zaken! Verder startten nog Ingeborg, Elke en Laura. Zij werden respectievelijk 36e, 42e en 47e. Zij gaven allen aan erg veel moeite te hebben met de harde tegenwind.

In het tweede blok kwamen Boonstra en Keijzer uit in de skiff. Zij werden respectievelijk 33e en 42e. Verder startten nog Lisa en Anna in de D2- en Femke en Laurie in de DSB2-. Ook zij hadden moeite met de overstap van de kalme Leidsche wateren naar het helse Eemskanaal. Tot slot gingen de mannen van start die de Hel echt hebben uitgespeeld: Berends en Seckel. In een schip dat naar verluid nog dienstdeed in de tweede wereldoorlog, gingen zij de strijd aan tegen de elementen. Door hun heroïsche inzet wisten zij alsnog binnen de dertig minuten de zes kilometer af te leggen.