Voorbeschouwing NKIR

Morgen zullen de Sporthallen Zuid te Amsterdam weer overspoeld worden door roeifanaten, dit jaar niet alleen uit Nederland, maar uit heel Europa. De NKIR is voor dit jaar namelijk omgedoopt tot de EIRC (European Indoor Rowing Championships). Toch zal de dag hetzelfde blijven: van 8:45 tot 18:15 zal om het kwartier The eye of the tiger klinken, waarna alle roeiers nog een laatste keer hun race inbeelden en zich voor bereiden op de hel die gaat komen. Na het startsignaal en de daaropvolgende muur van lawaai zal iedere roeier met elke spiervezel in zijn lichaam het gevecht aangaan met zichzelf, om als eerste nul op zijn scherm te zien staan. De beloning verandert echter ook nooit: de immense gelukzaligheid die volgt op een geslaagd raceplan of een behaald persoonlijk record.

Voor Njord gaat een flinke delegatie de uitdaging aan. In het eerste blok zullen middengroep dames, middengroep licht en middengroep zwaar aantreden. Waar de laatste twee groepen de ONjEK I nog vers in het geheugen hebben, kunnen de dames fris aan hun twee kilometer beginnen. Vooral Pastoors zou in dit blok een goed resultaat kunnen behalen. Daarnaast starten de DTopC4+ en HCl4+ in dit blok. In het tweede blok gaat de SB groep van middengroep dames van start. Dit wordt een heel interessante heat voor Njord, want deze dames moeten vooraan mee kunnen varen. Nicole zou ook in dit blok van start moeten gaan, maar helaas moet zij zich vanwege ziekte terugtrekken. Als laatste in het tweede blok gaat Lisa van start in het damesveld, omdat zij te veel punten heeft om SB te starten. Zij zal dus een flinke uitdaging treffen. In het laatste blok krijgen de eerstejaarsploegen voor het eerst de kans om te bewijzen dat zij de afgelopen maanden op elk aspect hard getraind hebben en veel verbeterd zijn: kracht, conditie, techniek en discipline. In het eerstejaarsdames achten veld zal ook de damesclubacht van start gaan. Hetzelfde geldt voor de HTopC4+ in het eerstejaars zware veld.