Eergisteren, zondag 7 januari 2018, verzamelden Njordleden en Oud Njordleden op de K.S.R.V. om elkander de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. Jong en oud schudde elkaar de hand en proostte met een glaasje poepel op de goede voornemens die men voor ogen heeft.

Het absolute hoogtepunt van de dag lag echter vóór de borrel! In de middag stond de doop van Njords nieuwste vier-zonder-stuur op het programma. Deze boot, die voorheen onder de schuilnaam ‘Sprinter’ in de stellingen lag, werd op de zonovergoten zondagmiddag in de schragen op het vlonder gelegd. Met een Njordvlag werd de naam afgedekt en een emmertje gevuld met het helderste Galgewater stond klaar. De aanwezigen verzamelden zich rond de glinsterende goudgelen Empacher 4-, benieuwd naar hoe dat mooie schip zou gaan heten. Dhr. Lustermans stak kort van wal met een inleidende anekdote. Op K.A.R.Z.V. ‘De Hoop’ gebeurde namelijk een vrijwel identieke gebeurtenis! Daarover hieronder meer. Dhr. Lustermans introduceerde daarna Erelid van de K.N.R.B. áls wel de K.S.R.V. en tevens Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, Helma Neppérus! Zij kreeg de eer om de dames-/lichte mannenvier te dopen en vertelde daarbij een mooi verhaal over haar belevingen op Njord. Ze doopte de boot met een frisse golf Galgewater en wenste het schip een behouden vaart. Met trots keek zij daarna toe hoe Damesch van de middengroep de boot voorroeiden. De boot die háár naam draagt, de H. Neppérus. Een genot voor het oog was het om te zien hoe mevrouw Neppérus zélf zichtbaar genoot van deze heuglijke gebeurtenis.

Het Njordbestuur en Helma Neppérus

 

Ondertussen vond zo’n 50 kilometer verderop een vrijwel identieke gebeurtenis plaats. Op K.A.R.Z.V. ‘De Hoop’ werd een skiff gedoopt! Dhr. Schellaars, Oud-lid van ‘Njord’ en tevens Lid van Verdienste van de K.S.R.V., bood de Amsterdamse vereniging deze skiff aan. Dat ‘De Hoop’ en ‘Njord’ een goede band met elkaar hebben, bleek wel uit de naamgeving van de skiff. De dochter van dhr. Schellaars doopte de ‘Njord’ die vanaf dit moment de Amstel bevaart. Tevens werd de echtgenote van dhr. Schellaars, mevr. Liesbeth Driest, benoemd tot Lid van Verdienste van ‘De Hoop’! Zij is tevens voormalig Ab Actis van de K.S.R.V. Snapt u het nog?

v.l.n.r. Jannemieke Ter Horst (voorzitter ‘De Hoop’), enkele leden van het Njordbestuur en Zwaantje, dochter van dhr. Schellaars.

Al met al kan zeker gezegd worden dat zondag de 7e een mooie dag is geweest. Met een Lichtblauwe lucht werd de H. Neppérus gedoopt, en gelijktijdig met het eerste te watergaan van deze vier-zonder-stuur, kliefde de boeg van de ‘Njord’ door het water van de Amstel.