Nabeschouwing Heineken Roeivierkamp en Tête de Rivière de Seneffe

Middengroep Licht beleefde afgelopen weekend een geslaagd buitenlands avontuurtje – zij namen twee blikken (en naar verluidt een berg foie gras) mee uit België. Peters behaalde in het zware veld een heel mooie zesde plaats. Met slechts anderhalve seconde sneller was hij al twee plaatsen gestegen! De heren Lankhorst, Bergman, Brinkman en Pastoors blikten in de vier-zonder in een tijd van 22:13:46. Ook de dubbel-twee van dhr. Reinders en dhr. Van Harten  wist zijn tegenstanders te snel af te zijn op de zes kilometer. Hulde voor deze prestaties!

Op de Heineken Roeivierkamp wordt teruggekeken met gemengde gevoelens. De resultaten zijn behoorlijk Leidsch te noemen: de vrouwen deden het overtuigend beter dan de mannen. Beide clubachten behaalden een erg mooi resultaat. De acht met  eerstejaarsroeiers van vorig jaar wist een vierde plaats te behalen. De damesclubacht nam met een vijfde plaats een voorschot op een mooi seizoen.

De combinatieboot van de lichte dames moest zich na zaterdag helaas terugtrekken vanwege een blessure. De hoofdboot van de lichte dames nam zeker revanche op hun zevende plaats op de Winterwedstrijden. Met goede races op de 250, 5000 en 750 meter stelden zij een tweede plaats veilig. Hiermee haalden zij acht punten mee naar Leiden, wat hen een derde plaats in het eerstejaarsklassement oplevert. Ook de eerstejaars dames mogen tevreden zijn met dit weekend. Zij behaalden een derde plaats. Met goede uitslagen op de 2,5 km en 5 km kijk ik uit naar de Head van komend weekend. Tot slot bereikte ook Middengroep Dames in het gevorderde veld een derde plaats. Hiermee toont de groep dat zij over de breedte sterk is.

Eerstejaars licht en eerstejaars zwaar lieten zien dat zij in een vergelijkbare positie zitten, met een respectievelijk 11e en 13e plaats. Met stabiele resultaten op de vier afstanden, lieten zij zien voor nu zo hard te hebben geroeid als ze konden. Echter is bij beide ploegen het plafond nog absoluut niet bereikt, dus zij kunnen zeker nog gaan stijgen in de klassering. Middengroep Zwaar haalde slechts een 19e plaats in het Gevorderde veld. Dit is echter grotendeels te wijten aan een geknapte stuurkabel tijdens de 250 meter, waar zij 27e werden. Op de andere afstanden werden zij 13e, 14e en 17e. Op basis van scorebordjournalistiek was een 14e plaats dus meer verdiend geweest. Ook het gebruiken van een leenboot met een andere opstelling dan gebruikelijk zal het roeien niet vergemakkelijkt hebben in een veld waar de verschillen erg klein zijn. Tot slot de Oude Acht,  die met een laatste plaats een naar eigen zeggen teleurstellend toernooi vaarde. Het zal voor hen slechts motivatie zijn om hard aan de bak te gaan de komende periode.