Voorbeschouwing Head of the River Amstel

De Head zal komend weekend weer zoals vanouds vanaf Oudekerk aan de Amstel tot aan De Hoop geroeid worden. De wedstrijdorganisatie kwam tegemoet aan de wensen van roeiend Nederland en vond een oplossing voor de mogelijke risico’s van de nieuwe oproeibaan. De K.S.R.V. staat dit weekend prachtig op De Hoop om de laatste meters van de strijd van 8 km lange race te zien.

De lichte dames zullen het spits afbijten en kunnen daarbij zelfs uitslapen, iets wat behoorlijk uniek is voor een roeiwedstrijd. Met deze extra uurtjes rust ben ik ervan overtuigd dat zij hun goede prestaties van de Heineken Roeivierkamp kunnen voortzetten. Tevens heeft EJLD een combinatie-boot gemaakt met onze Rode en Paarse vrienden, om de ervaring van de Head mee te kunnen nemen naar het 2k-seizoen.

Pas om vier uur ‘s middags start de eerstejaars damesacht. Op de 5 kilometer van de Heineken waren de verschillen klein met de andere ploegen, dus zij zullen er hard in moeten vliegen om hun goede klassering vast te houden.

Op zondag is het de beurt aan de mannen. Eerst zal middengroep licht van start gaan. Het is de eerste kans voor deze mannen om als groep te laten zien dat zij veel ervaring aan boord hebben en komend seizoen voor de knikkers gaan. Voor de eerstejaars Lichte Acht zijn alle kaarten opnieuw geschud na de Heineken. In het lichte veld zijn de verschillen namelijk zo klein, dat een paar goede trainingen een enorm verschil kunnen maken.

Verder zal de dames clubacht ook dit weekend aan de start verschijnen. Na een goede toernooi vorig weekend, zullen de dames een top vijf zeker weer als doel gesteld hebben.

Tot slot de zware achten, die in het laatste blok starten. De eerstejaars zware acht heeft besloten de Head te laten schieten om wat meer tijd te kunnen nemen voor technische trainingen en zich te richten op het 2k-seizoen. Ook de Oude Acht blijft in Leiden, zij hebben de Head na al die jaren wel gezien en trainen nu voor de Varsity. Middengroep Zwaar gaat wel van start. In een vertrouwde boot, met de eigen opstelling richten zij hun pijlen op een top-10 klassering!