Voorbeschouwing Varsity

Aankomend weekend zal de hele K.S.R.V. afreizen naar Houten om voor de meest studentikoze wedstrijd van het jaar: de Varsity. Hoewel we de andere verenigingen tolereren blijft het vooral een corporaal feestje. Maar naast de unieke nummers als de Collegium twee-met, Overnaadse vier, de Oude Twee, Dames Vier en Oude Vier, is het ook gewoon de eerste twee kilometer wedstrijd van het jaar.

De dames overnaadse vier zal als eerste van start gaan. Aan de hand van een time-trial wordt onmiddellijk bepaald wie de snelste is. Vanwege de druk op het schema zijn de finales namelijk geschrapt. Ook bij de mannen Overnaadse is dit het geval, waar ook dit jaar de Top-C4 in plaatsneemt. Vervolgens vaart de tweedejaars vier-met van middengroep dames de voorronde. Zij hebben de afgelopen weken grote stappen gezet en kunnen nu echt op jacht naar hun beginners-blik. Voor zowel de eerstejaars dames als eerstejaars lichte dames geldt dat zij kunnen gaan bewijzen dat ze ook op de twee kilometer in de top drie van het klassement horen. De eerstejaars mannen daarentegen kunnen laten zien dat zij grote stappen hebben gemaakt in de trainingsruimte tussen het lange- en kortebaanseizoen. De eerstejaars starten niet alleen de standaard nummers: twee eerstejaars lichte mannen combineren met Laga in het jonge vieren veld. Yara en Mirte gaan de uitdaging aan om in het LDG 2x veld te starten. Ook de middengroepen starten in kleine nummers: Reinders en Van Harten starten het LHG 2x veld in voorbereiding op het development-klassement dat op de Hollandia van start gaat. Laurie en Lisa zullen in het DG 2- in een directe finale strijden voor de zilveren blikken. Peters en Boonstra gaan in het lichte en zware skiff veld respectievelijk de heilige klotsbak trotseren. Verder sturen de middengroepen een paar viertjes het water op: middengroep licht gaat zijn kansen beproeven in het LG4+ en het LE4- veld. Middengroep zwaar gaat met grote ambities van start in het HG4+ veld.

Tot slot komen we aan bij de iconische nummers, te beginnen bij de Oude Twee. Met 4 inschrijvingen heeft dit veld precies doorgang kunnen vinden. In een leenboot van Gyas trainen B. Algie en Brinks al weken om in dit loodzware nummer te kunnen winnen. Met geduchte concurrentie uit Delft, Amsterdam en Utrecht belooft het in ieder geval een mooie strijd te worden. De Overnaadse Twee, gestart door de Praeses Collegii, Assessor Primus en Assessor Secundus, is dit jaar bloedfanatiek en gaat zeker voor het zilveren blik.

Tot slot komen we bij de Hoofdnummers: de Dames Vier. Nereus heeft een erg sterke vier op het water gelegd, om haar titel te prolongeren. Echter hebben de Damesch van de K.S.R.V. vorig jaar al bewezen om met een gewaagde start de Nereïden zenuwachtig te maken. Dit jaar zullen zij opnieuw alles op alles zetten om Nereus af te bluffen en er met de winst vandoor te gaan! Ook bij de Oude Vier is Nereus favoriet, natuurlijk samen met de Tritonezen. Zij zullen een titanenstrijd ontketenen op het Amsterdam-Rijnkanaal. Het spreekwoord ‘waar twee honden vechten om één been, gaat het derde er mee heen’ zou echter mooi van toepassing kunnen zijn dit weekend. Hierbij moeten de mannen van de Oude Vier echter nog wel wat andere honden van zich afslaan, want ook Skoll, Laga en Skadi kunnen nog wel eens een aardige tegenstand bieden.

Njord wint de Varsity!