MGZ en MGD starten de Gent Spring Regatta

Waar de competitiesectie dit weekend afreist naar de Bosbaan, starten middengroep zwaar en middengroep dames de Gent International Spring Regatta. Omdat er veel internationale ploegen meedoen – er is een groot aantal inschrijvingen vanuit Groot-Brittannië, België, Frankrijk en Duitsland, is het behoorlijk lastig om een gedegen inschatting te maken van de kansen van de Njordploegen. Uniek aan deze wedstrijd is dat er geen voorwedstrijden worden gevaren, maar dat de snelste tijd over alle heats er met het blik vandoor gaat. Op zondag worden de heats geloot op basis van de tijden van zaterdag. Op zondag zouden de races dus een stuk spannender moeten zijn. Deze constructie zorgt ervoor dat de ploegen in twee type nummers kunnen uitkomen op één dag. Middengroep zwaar start bijvoorbeeld twee dagen in zowel de vier-zonder als de acht. Voor middengroep dames geldt iets vergelijkbaars: zij starten zowel in de twee-zonder als de vier-zonder.