Verslag trainingskamp Varese

Afgelopen week reisde een deel van de wedstrijdsectie af naar Varese in Italië. Daar werd, op het spiegelgladde Lago di Varese, een trainingskamp georganiseerd door de Topsport Academy. Lees hieronder de bevindingen van mej. Elke Sanders die in haar skiff grote stappen heeft gezet.

“Gelukkig waaide het de eerste dag, want toen was het al leuk om met de bergen en de zon te roeien waardoor het de rest van de week alleen maar beter werd,” aldus Mieke over het trainingskamp in Varese. Dit is eigenlijk een allesomvattende beschrijving hoe een kleine delegatie Middengroep Dames Varese heeft ervaren. Na een bries op de eerste dag hebben wij alle andere dagen genoten van spiegelglad water, zon, aangename temperaturen, ijsjes, Italiaanse bakkies en pasta. Vooral veel pasta. Waar de vriendelijke Italiaanse hotelmedewerkers gebrekkig Engels spraken, werd dat ruimschoots gecompenseerd door de enorme hoeveelheid koolhydraten die zij ons voorschotelden. Daarbij zijn vol enthousiasme alle smaken van de locale gelateria uitgeprobeerd: “Voel je vooral niet bezwaard om vier bolletjes te nemen”.

Zonsopgang in Varese. Foto: Harmen Eefting

Maar naast alle geneugten van de Italiaanse cultuur, hebben wij ook volop gebruik gemaakt van het Italiaanse weer. Iedere dag werd er zonder morren twee keer uitgezet om de spiegel te breken, te poseren in opkomende zon voor Ellen of gewoon ouderwets te pompen. Terwijl Eefting stappen zette in multitasken door tegelijkertijd de motorboot te besturen en te filmen, boekten de damesch progressie in technische punten. De Deutschlandachter voer nog een aantal keer voorbij om te laten zien hoe het écht moet wat ons aanspoorde om nog langere halen te maken.

Na al het serieuze werk besloot Emma dat het tijd was om die motorboot zelf eens te besturen. De meningen over dit succes waren ernstig verdeeld. “Emma, ik word echt zeeziek van jou”, aldus Eefting. En dat op zijn verjaardag! Die wij natuurlijk uitgebreid gevierd hebben met slingers, ballonnen en cadeau’s. Velen zijn vast bekend met de uitspraak “Geen taart, is niet jarig”. Dus zorgden wij voor taart. Ook stond er deze vrijdag een uitstapje naar de Di-Bi groothandel op het programma. Na een spannende fietstocht en een genante hoeveelheid kleding later, kon er nog één laatste keer worden uitgezet door Mieke en Flora die de roeiweek in stijl afsloten door harde wind en hoge golven te trotseren.

Kortom, wij hebben ons geen enkel moment verveeld. Op het water door middel van roeichallenges, ingewikkelde oefeningen of Emma die pogingen doet tot een constante snelheid varen in de motorboot. Op het land aan de hand van de Italiaanse cultuur, verjaardagen en het grote Varese Bingo spel.

De 4- breekt het spiegelgladde water. Foto: Harmen Eefting