Voorbeschouwing 60ste Argo Sprints

Op vrijdag 28 juni wordt de zestigste editie van de Argo Sprints verroeid op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen. Deze wedstrijd zal tevens de ontknoping zijn van het Van Lier Sprintklassement voor de Eerstejaars. Met name bij de Eerstejaars Dames achten liggen de mogelijkheden nog open en staat de winnaar nog niet vast. De Leidse dames zullen iets voor half negen vanavond hun A-finale varen in de strijd om de laatste punten. Ook Eerstejaars Lichte Dames start de Argo Sprints, echter hebben zij vorig wedstrijdweekend de sprints laten varen waardoor een klassementsoverwinning er helaas niet meer in zit. Eerstejaars Licht heeft na een uitstapje in viermetten elkaar weer opgezocht voor de laatste wedstrijd van het jaar en zal gebroederlijk tezamen starten in het Lichte Heren Eerstejaars 8+ veld. Hier zullen zij niet strijden om de winst van het Sprintklassement, maar vooral extra ervaring op doen voor de 2000 meters later dit weekend.

Behalve door eerstejaars wordt er deze vrijdagavond ook door andere ploegen gesprint. Zo starten dhr. Van Heijningen en dhr. Boonstra allebei in de Gevorderde skiff, hetzij de één in de lichte variant en de ander in het zware veld, ter voorbereiding van de 2K’s dit weekend. De 2- bestaande uit dhr. Walder en dhr. Veldhuizen kampte op de Damen met materiaalpech waardoor onverhoopt niet gestart kon worden. Deze keer zijn wel alle onderdelen compleet en zullen de heren zowel tijdens de sprints als op de Njord Lustrum NSRF Slotwedstrijden in de lichte 2- aan de start verschijnen.

Op de Erasmus Sprints gingen zij er vandoor met de winst, dus het is een logische keus dat dhr. Reinders ook deze sprints weer in de boot stapt met dhr. Van Brussel van Vidar. Zij zullen de strijd aangaan tegen Orca en Phocas voor een plek in de finale later die avond. Ook de Development 4-’s reizen af naar Zevenhuizen voor de sprints. Waar vorig weekend de Women’s Henley Regatta werd gewonnen, gaat Middengroep Dames dit weekend hun geluk beproeven een veel kortere afstand. Ook Middengroep Licht besloot op de valreep toch de sprint te willen starten en zal rond kwart over negen de finale van het Lichte Heren Gevorderde 4- veld varen.

Waar de Argo Sprints en de NSRF Slotwedstrijden voor de meeste roeiers het einde betekenen van een lang wedstrijdseizoen, is dit weekend voor de Talentboten juist het begin. Enthousiaste sjaarzen en een paar enkele meerderejaars hebben de afgelopen weekend hard getraind en zullen dit weekend kennismaken met de wereld van het wedstrijdroeien. Misschien zien we hen volgend jaar terug in één van de Eerstejaars wedstrijdboten! Op vrijdag zullen de Dames Talenten8+ en Dames Talenten4* aan de start verschijnen. De Heren starten zaterdagochtend vroeg op de NSRF Slotwedstrijden, dus laten de sprints aan hen voorbij gaan.

Benieuwd naar het niveau van de Talentvelden en naar de ontknoping van het Sprintklassement, teken ik,

Met lichtblauwe groet,

 

Mej. W.M. (Wieke) van Oostveen
h.t. Commissaris voor het Wedstrijdroeien der K.S.R.V. “Njord”