Voorbeschouwing Defensity College Njord Lustrum NSRF Slotwedstrijden

De finale, het sluitstuk, de apotheose. Dit weekend komt er een einde aan het wedstrijdseizoen waarin menig wedstrijdroeier vele verleidingen heeft moeten weerstaan. Aan alles komt een einde en zo dus ook aan het roeijaar 2018-2019. Maar niet voordat alle blikken nog eenmaal allemaal gericht zijn op de Willem-Alexanderbaan waar we ons klaarmaken voor de klapper van het seizoen: de Defensity College Njord Lustrum NSRF Slotwedstrijden. Een hele mond vol, maar bovenal de wedstrijd die in het teken staat van 145 jaar Njord. 145 jaar een vereniging met vele sleutelfiguren.

Dit weekend worden de laatste punten en blikken verdeeld voordat een groot deel van de wedstrijdsectie hun boot voor het zomerreces in de loods legt. Bij de Eerstejaars is het vooral spannend bij de Dames Achten. Met winst op de Damen zorgden de Leidse dames voor een flinke verschuiving in het klassement. Dit zorgde ervoor dat vele opties openstaan en de dames kans maken op een podiumplek. Wanneer lichtblauwe acht voor Nereus weet te eindigen, is de derde plek in het klassement voor ons!

Ook de Lichte Dames hebben op de Damen hun positie in het klassement flink verstevigd. Waar Okeanos al wekenlang met kop en schouders boven de rest van het veld uittorent, volgt onze EJLD op de tweede plek. In het begin van het seizoen won Okeanos met bootlengten, maar op de Damen waren de verschillen veel kleiner in het voordeel van onze roeisters. Dit biedt goede hoop voor een hoog puntenaantal op de NSRF waarmee de tweede plek in het klassement bereikt is.

Voor de Talentenploegen is de NSRF juist een begin. Voor de eerste keer starten zij in een glad nummer tegen andere enthousiaste competitieroeiers die volgend jaar mogelijk selectie voor een eerstejaars wedstrijdboot gaan lopen! De Dames Talenten8+ bewees vrijdag in goede vorm te zijn door de Argo Sprints te winnen!

Voor de Heren Elite 4- is dit weekend de laatste voorbereiding op een nog veel groter evenement. Volgende week zullen zij afreizen naar Engeland om daar deel te nemen aan de Henley Royal Regatta in de Visitor’s Cup.

Behalve de ontknoping van de klassementen en verdere reguliere velden, wordt op deze wedstrijd in verschillende Elite velden de titel Nationaal Studenten Kampioen uitgereikt. Ploegen die volledig bestaan uit studenten maken kans op deze titel.

Ten slotte is deze wedstrijd ook de uitgelezen kans om buiten de gewaande paden te treden en het vertrouwede boottype vaarwel te zeggen. Vele combinaties zijn gevormd en ook zijn er diverse boten van de plank gehaald en van het stof ontdaan.

Al met al biedt dit weekend voldoende vertier op het water en op de kant. Komt dus allen naar de Njord Lustrum NSRF Slotwedstrijden en vier 145 jaar Njord met elkaar! Moedig de ploegen aan, vier het lustrum en de blikken en bereid u voor op de verschillende festiviteiten die u te wachten staan.

Enorm uitkijkend naar een waanzinnige wedstrijd, teken ik,

Met lichtblauwe groet,

 

Mej. W.M. (Wieke) van Oostveen
h.t. Commissaris voor het Wedstrijdroeien der K.S.R.V. “Njord”