L.B.

Ieder jaar speelt er een klein corporaal en Koninklijk roeifeestje zich af aan de Amstel. In een Henley-achtige setting strijden de beste 8+ per verenging boord aan boord om zich te bekronen tot winnaars van de Palm- dan wel Fortunabeker. Onze Koninklijke vrienden van de K.A.R&Z.V. “De Hoop” in samenwerking met de Koninklijke Studenten Roeibond organiseren dit spektakel vanuit de sociëteit van eerstgenoemde.

Voor menig Njordman is dit stulpje aan de Amstel geen onbekend terrein daar zij als enige studenten hier mogen vertoeven tijdens de Heineken Roeivierkamp. Ditmaal zal daarentegen iedereen uitgenodigd zijn om hun vereniging vooruit te schreeuwen. Aangezien wij daar graag geziene gasten zijn ga ik er van uit dat onze heren en damesch achten op een muur van geluid kunnen rekenen als zij over het water stuiven en De Hoop passeren.

In die achten zitten aan de Damesch kant op slag één van onze Wereldkampioenschap helden: Mieke Wilms. Zij zal het flitsende nieuwe Holland pakje veruilen voor het lichtblauwe tricot van de K.S.R.V. Achter haar zullen de ervaren ouderejaars Margot Leeuwenburgh en Femke van Veen de scullriemen verruilen voor één enkele boordriem. Zij zullen zich letterlijk tussen gezelschap van wereldklasse mogen scharen, naast Mej. Wilms heeft de voor Njord debuterende Lisa Bruijnincx ook de nodige WK ervaring. Zij weet als geen ander hoe het voelt om te winnen hopelijk vloeit dat over op haar mededebutanten. De oudste (in roeijaren) daarvan, Fleur Evertsen zal daar achter plaatsnemen. Daar achter zijn de plaatsen gereserveerd voor de Henley-winnares Emma Fox en bijna  wedstrijdsjaars-af Dame  Myrthe Beijnvoort. Op boeg zal een lichte roeister plaats nemen, een succes formule zoals in de holland 8. Flora den Bieman maakt de opstelling af voor onze Damesch.

Bij de mannen zal de ex-sauriër dhr. van der Velden de boot voorslaan. Zijn zuidelijke invloeden zullen allicht het nodige temperament in de boot wat opschroeven, het geen van pas komt op deze korte afstand. Het slagenpaar wordt afgemaakt door dhr. de Haan die in tegenstelling tot de slag het lichtblauw met de paplepel ingegoten kreeg. Huisgenoten Boonstra en van Hees zullen daar achter met brute kracht het ritme door geven aan de rest van de boot. Waar achter dhr. Rutten zijn Minerva 8+ ervaring kan investeren in ons verenigingsroeien. Als het weer meezit zitten daarachter de ontblote schouders van dhr. Seckel. Ook deze boot wordt afgemaakt door het boegenpaar, wederom twee van het lichte soort. Voor dhr. Reinders zal het een verademing zijn eens niet de weegschaal te moeten trotseren terwijl het voor dhr. Katzman een verademing zal zijn dat hij nog heel even geen rekening met de weegschaal hoeft te houden voor hij de switch maakt.

Al met al ligt er wederom een lichtblauwe armada op het water om trots op te zijn als vereniging. Ik raad een ieder ook aan om bij onze vrienden van De Hoop op het terras te komen flaneren en onze acht naar de overwinning te schreeuwen. Opdat wij een klein Leidsch feestje in Amsterdam zullen vieren,

Teken ik,

Met Lichtblauwegroet

Dhr. D.F. (Damien) Kolfoort

h.t. Commissaris voor het Wedstrijdroeien der K.S.R.V. “Njord”