VOORBESCHOUWING TROMP BOATRACE ZATERDAG

L.B.

Hoewel de intraining nog ver weg lijkt staat de eerste wedstrijd van dit academisch jaar alweer voor de door. Op het Hilversumse roeiwater waar de HRV Tromp zich nestelt zal over de afstand van 5300 meter uitgemaakt worden wie er zo vroeg in het seizoen goed op weg is en voor wie er in de komende periodes nog veel werk te verzetten valt. Een eerste krachtmeting over de breedte van het meerderejaars roeien komt dan ook voor een aantal als geroepen.

De Koninklijke equipe is dan ook ruim vertegenwoordigd in bijna alle velden op beide dagen. Op zaterdag zullen onder anderen de mannen het koningsnummer verroeien: de skiff. In het lichte heren senioren b veld zal het transferseizoen voor de K.S.R.V. zich moeten laten uitbetalen. Met aanwinsten dhr. Congelton en dhr. Harrison, voorheen respectievelijk Argonaut en Saurier, die het in dit veld tegen elkaar maar vooral tegen de rest van roeiend Nederland zullen opnemen. In het zware SB veld is het die andere “buitenlandse aanwinst” die de lichtblauwe eer zal verdedigen: dhr. Katzman verroeit de tromp voor Swan, Stars and Stripes. In het seniorenveld zal dhr. Boonstra zijn Westlandse nuchterheid laten gelden en meten aan de top van de overige vaderlandse skiffeurs. Ook zal dhr. Reinders zijn opwachting maken in het Lichte heren skiff veld aangezien de SB leeftijd reeds gepasseerd is.

Als de mannen het spits afgebeten hebben zullen we ons opmaken voor de damesch in de grote nummers. Zo zullen mej. van Veen en mej. Leeuwenburgh de krachten bundelen en de dubbel twee instappen. In de lichte variant zijn het mej. Huizing en mej. Slagter die het vuur aan de schenen gelegd zullen krijgen uit alle windstreken des vaderlands. Naast deze ervaren scullgroep zullen ook de jongere telgen uit de Njorddamesch roeifamilie hun opwachting maken in de 4+. Gestuurd door dhr. de Gaaij zullen slagvrouw mej. Heddema en mej. Verhoeven, Voorkamp en de Jong uitmaken met verenigingsgenoten mej. Beijenvoort, Evertsen, Roukens en Fox en stuur mej. van Bemmelen wie de snelste Njord vier is en allicht de snelste van het land.

De eerste dag wordt afgesloten door de heren wederom in kleine nummers. In de kakelwitte filipi met blauw bovendek genaamd de Sleeswijk-Visser zullen huisgenoten dhr. van Hees en Seckel hun opwachting maken. Daarnaast verschijnen ook dhr De Haan en van der Velden in een kanarie gele empacher vernoemd naar onze oprichter om als snelste de 5300 meter te trotseren.