VOORBESCHOUWING HEL VAN HET NOORDEN

L.B.

Geroemd en gevreesd. De Hel zoals men de wedstrijd in de volksmond noemt is een wedstrijd die als geen ander haar naam eer aan doet. Een kleine 10 kilometer oproeien, zes kilometer aan race en vier kilometer die de gelegenheid tot het uitbewegen geeft. Een klein toetje na een voedzame maaltijd, voor de lactaten in de benen dan. Het is daarom ook niet gek dat het verre Groninger Eemkanaal alleen wordt getrotseerd door een handjevol lichtblauwe roei(st)ers. Waar normaliter Njord sterk bezet is in de breedte zal er nu een kleiner groepje de verre tocht afleggen naar het hoge noorden om aldaar de verre tocht van totaal 20km per roeiboot af te leggen.

Het karakteriserende aan de hel is dat er uitsluitend in de kleine nummers gevaren wordt. Te beginnen met huisgenoten dhr. van Hees en Seckel. Dit duo heeft eerder dit seizoen al laten zien grote stappen te hebben gemaakt en dat het uitzicht op de top steeds helderder wordt. Een vierde notering op de Tromp boatraces en een knappe race in het elite veld van de novembervieren moet een goed gevoel geven in aanloop naar deze volgende krachtmeting. In het lichte heren twee zonder veld zal de voor Njord debutant Koen van Brussel samen met zijn oude vereniging aantreden. Gezien deze samenwerking niet voor het eerst plaatsvindt zit in hun veld kans op de knikkers er dik in.

In het Dames skiffveld vertegenwoordigen mej. Leeuwenburgh en mej. Wilms de lichtblauwe trots. Eerstgenoemde heeft met haar reeds gepensioneerde dubbel twee partner laten zien dat zij op de lange afstand scullend goed mee kan komen op de Tromp. Mej. Wilms dingt nog steeds mee om een plek in de Holland 8+ dus voor haar zal alles ook op scherp staan om zo hoog mogelijke ogen te gooien in de aanloop naar het Olympisch kwalificatie toernooi. In het Senioren-B veld is het aan mej. Bruijnincx om haar behaalde titel op de Tromp te prolongeren en zich zo de onbetwiste lange baan kampioen te noemen. In de lichte variant van dat senioren-B veld zullen mej. Slagter en mej. Huizing de strijd met elkaar, maar vooral met de rest van Nederland, aanbinden. Ze hebben bewezen samen al een winstgevende formule te zijn maar individueel bleken ze ook al aan de deur te kloppen van de topposities in hun veld.

Dan na een periode van enige rust zullen de laatste drie mannen hun opwachting mogen maken op het Groninger roeiwater. Dhr. Katzman zal de balken en sterren in combinatie met de Zwaan verdedigen in het heren senioren-B veld. Na een sterke Tromp en goede invalbeurt in een regenboog dubbel vier op de Novembervieren zullen de verwachtingen allicht hoog gespannen zijn. In het lichte heren skiffveld zal dhr. Reinders het vuur aan de schenen werpen van de Nederlandse top skiffeurs. Na een klein boordroeiend uitstapje op de Novembervieren zit hij dus nu weer achter de breinaalden. Als slotstuk zal dhr Congleton, als enige middengroeper, de Hel van het Noorden trotseren. De voormalig Argonaut zal in zijn nieuwe verenigingskleuren de Zwaan trots maken in het lichte heren senioren-b skiff veld.

Hoe het hen uiteindelijk vergaat zult u natuurlijk mee kunnen maken op onze facebook en instagram pagina en naderhand uitgebreid op de site.

Lichtblauwe groet,

h.t. Commissaris voor het Wedstrijdroeien

dhr. D.F. (Damien) Kolfoort