VOORBESCHOUWING EK U23 DUISBURG

L.B. 05-09-2020

Eenmaal eerder in de geschiedenis van de K.S.R.V. is haar roeiseizoen zo opgebroken. Toen vanwege een invasie uit het oosten, nu een virus uit het verdere oosten. Ongeroerd lag het galgenwater dit jaar te wachten op halen van haar roeiers. Geruisloos en onaangetast stroomde zij langs ons zonder ons te vervoeren naar onze doelen, streeftijden en prestaties. De watertoren en de sluis hebben het aanzicht van bezwete godenzonen & dochters in hun boten lang moeten missen.

Maanden van stilte gingen voorbij. Voor het water dan. De Njordman zit niet stil. Die pioniert, beweegt en gaat voor op. Middels het kilometerklassement is iedereen fit gebleven en door de Jodokio bokaal en de Nereus-Amstel spar heeft men de scherpheid weer gevonden. De Njordman is weer terug waar hij/zij hoort. In de boot, op het water. Klaar om het spits van dit nieuwe seizoen af te bijten. Hoe het zal verlopen? Of de wedstrijden normaal verroeid worden? Niemand die het weet. Maar stug blijven we trainen om de beste te zijn.

Dat harde werken, dat lange trainen, uren in het zadel en op de ergometer in de kleine studentenkamers kunnen morgen dan eindelijk beloond worden voor één zo’n Njordman. Mej. Bruijnincx zal namens de lichtblauwe equipe haar opwachting maken in de nationale SB (U23) dubbelvier op het SB EK in Duitsland. Met haar ploeggenoten mej. Vos (Skoll), Femke Paulis (Salland) en van Westreenen (Willem III) zal zij aan de start liggen van hun eerste heat.

Met laatst genoemde ploeggenoot is al eerder een succesformule bewezen. Het goud in Tokyo was toen de buit voor mej. Bruinincx en van Westreenen tijdens het junioren WK in de dubbel. Nu zij worden aangevuld door nog twee alleskunners in het roeien zijn de verwachtingen hoog gespannen. Het is eindelijk weer dat we uit kunnen kijken naar een mooi toernooi met roeien op het hoogste niveau. Het is dan ook met gepaste trots dat Njord daar wederom wordt vertegenwoordigd. Het zal profcoach Eefting goed doen om een pupil te hebben afgeleverd aan zo’n project, velen zullen zeker volgen.

De gehele vereniging zal morgen ongetwijfeld aan de livestream gekluisterd zitten om het toernooi van begin tot eind te volgen voor onze lichtblauwe powervrouw uit Gouda. Als uw h.t. wedstrijdcommissaris die op zijn vakantie, zijn laatste voorbeschouwing schrijft kan ik u in iedergeval melden dat ondanks het tijdsverschil met Duisburg de wekker hier staat om dit stukje roeispektakel mee te maken. Laat het een voorbode zijn voor de rest van dit seizoen.

Een bron van inspiratie voor de nieuwe aspi’s en een boost voor onze middengroepers. Het gaat een mooi jaar worden dat morgen wordt afgetrapt. Het was mij een waar genoegen en veel succes allen komend jaar!
Met lichtblauwe groet,
h.t. Commissaris voor het Wedstrijdroeien
Dhr. D.F. (Damien) Kolfoort