Afgelopen weekend vond in Almere de Fylí Agon plaats. Wellicht (nog) geen bekende naam, maar dit jaar wel de wedstrijd waarmee de Najaarsbokaal werd afgetrapt. Voor vele deelnemers uit het Leidsche was dit de eerste wedstrijd die zij in lange tijd weer konden verroeien, voor een enkeling was het zelfs de eerste officiële wedstrijd ooit! Met een delegatie van zeven ploegen was Njord goed vertegenwoordigd op deze heropeningswedstrijd van het landelijke competitieroeien. Onze ploegen verroeiden een grote diversiteit aan nummers: het lichtblauw bracht een dames dubbelvier, twee dames dubbeltweetjes, twee dames vier-metten en twee heren vier-metten. Bovendien waren deze boten gevuld met roeiers uit lichting ’17 tot en met lichting ’20. Een mooie weerspiegeling van de verscheidenheid aan mogelijkheden die het meerderejaarscompetitieroeien biedt!

Nog voor het eerste daglicht de morgen inluidde, snelden de dames van ‘Epitropí’ zich naar de Almeerse wateren om hun 4+ op het water te leggen. Een leuk feitje: deze ploeg bestaat uit een mix van dames uit de u welbekende CC en MJC! Niet verwonderlijk dus dat zij deze ploegnaam hebben gekozen, daar dit het Griekse woord voor ‘commissie’ is. Elke ploeg verroeide zaterdag allereerst een time-trial over een afstand van 500m, om vervolgens de finale boord-aan-boord te varen over een afstand van 750m. Het door Agon gekozen water was echter wel wat smal, wat ertoe leidde dat er per finale slechts twee ploegen tegen elkaar streden. Zo gebeurde het dat mej. Kuenen en mej. Le Fèvre, met een 4e plek in de time-trial, even later de B-finale verroeiden. Met een eerste plek in deze finale werden zij 3e in hun veld, een knappe prestatie! Tevens in het sterke 2x-veld waagden mej. Van Ee en mej. Chevalier een dappere poging, waar ook zij in hun finale als eerste over de streep kwamen. De scullriemen werden hiernaast aan de hand genomen in de dubbelvier, waarin de meiden van ‘Tiguan’ met een knappe tijd naar de B-finale voeren. Voor de verschillende deelnemende Leidsche herenploegen was de competitie hier en daar te sterk, hoewel ook beide heren vier metten in hun respectievelijke finales naar de overwinning voeren. Al met al hebben alle ploegen hard gestreden voor de eer van het lichtblauw!

Uitkijkend naar de komende overwinningen op de wedstrijden van de Najaarsbokaal, teken ik,

mej. M.D. (Maud) Schenck

h.t. Commissaris voor het Competitie- en Fuifroeien der K.S.R.V. “Njord”