Nabeschouwing Thêta Herfstregatta 2021

Nadat met de Fylí Agon het startschot al was gegeven, vond afgelopen weekend de tweede wedstrijd van de Najaarsbokaal plaats: de Thêta Herfstregatta! Enigszins onhandig gepland voor ons Leienaren, want de wedstrijd werd verroeid op 2 & 3 oktober. Dit leidde ertoe dat we met slechts een kleine delegatie naar Eindhoven afreisden. Terwijl men in Leiden de hutspot al kon ruiken en ook het bier voor sommigen al ’s ochtends vroeg vloeide, zou deze dappere delegatie de Leidsche eer ver van huis nog verdedigen, alvorens ook zij zich in het feestgedruis mengde. Twee vier-metten en twee C-vieren waren op de botenwagen geladen om de roeiers over het Eindhovense Kanaal te laten glijden. De tweekamp bestond uit een lange achtervolging van ruim twee kilometer, direct gevolgd door een zeer korte sprint van 250m. Een leuke wedstrijd om te volgen: met het lange gedeelte kon goed worden meegefietst door de bossen tussen Eindhoven en Geldrop, terwijl de sprint volledig zichtbaar was vanaf het ruime vlot van Thêta. De ochtend begon met twee damesploegen in de vier-met. De dames van Leduma roeiden op de lange afstand naar een knappe tweede plek. Dit maakte de sprint extra spannend, aldaar de twee tijden samen meetelden voor de uiteindelijke uitslag. Ook deze sprint verroeiden de dames niet onverdienstelijk. Met een uiteindelijke derde plek stonden zij op het denkbeeldige podium!

In de middag roeiden de heren C-vieren samen in dezelfde poule. Dat zorgde voor een leuk lichtblauw onderonsje, want de mannen startten de 2100m achtervolging achter elkaar. De meefietsende Leidsche afvaardiging zag dat als mooie kans om de achtervolgende en de achtervolgde ploeg flink te laten wedijveren op de Eindhovense wateren. Dit leidde tot extra harde halen en mooie uitslagen op de lange afstand. Ook op de sprint lieten beide ploegen zien dat zij serieus genomen dienen te worden door de concurrentie!

Met het water al in de mond voor de traditionele hutspot haastten de ploegen en de Meerderejaarscommissie zich aan het eind van de middag terug naar Leiden, om de avond van 2 oktober in te luiden – een voorproefje van de avond van 3 oktober, welke Njordleden gezamenlijk in de Zwanezaal vierden.

Nagenietend van de eerste twee wedstrijden van de Najaarsbokaal en uitkijkend naar de drie volgende, teken ik,

mej. M.D. (Maud) Schenck

h.t. Commissaris voor het Competitie- en Fuifroeien der K.S.R.V. “Njord”