Nabeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta 2021

Met de Knorrensteijn Memorial Regatta achter de rug, zijn we alweer over de helft van de Najaarsbokaal. En deze wedstrijd was er niet zomaar één! Bijna op de grens met Duitsland trokken zeven Njordploegen ten strijde en verroeiden zij op het Twentse Kanaal een flinke achtervolgingstocht van 4,4 kilometer. Halverwege deze race bevond zich een keerboei. Doordat ploegen om deze keerboei rondmaakten, was zowel de start als de finish vanaf de Drienerlose Roeivereniging Euros te aanschouwen. Leuk voor het publiek! Voor de roeiers was de keerboei overigens vooral een uitdaging: plots rondmaken op wedstrijdtempo bleek best een opgave. Een andere extra opgave bij deze wedstrijd was het feit dat het vlot van Euros zich onderaan een trap bevindt en alle ploegen dus volgens de speciale ‘traploopinstructie’ het vlot dienden te betreden. Gelukkig waren al onze ploegen goed voorbereid (wat kan u anders verwachten van de K.S.R.V.?) en leverde dit alles geenszins problemen op.

Zeven meerderejaarscompetitieploegen verdedigden de eer van het lichtblauw in Enschede. Voor de dames in het ervaren C4+-veld was deze achtervolgingstocht de langverwachte aftrap van de Najaarsbokaal. Met drie ploegen was Njord in dit veld goed vertegenwoordigd en konden twaalf roeisters met hun stuurman dan wel -vrouw de echte wedstrijdsfeer voor het eerst proeven! Ook de heren van ‘Naudiz’ namen in een C4+ de hand aan de riemen en roeiden zo naar een 5e plek.  Hiernaast bracht Njord twee dubbeltweetjes mee. Mej. Kuenen en Mej. Le Fèvre roeiden na eerdere goede prestaties in de sterkste poule, waar zij dit weekend een 7e plek behaalden. Het waren aan het eind van de middag met name de dames van ‘Tiguan’ die het spannend maakten: zij roeiden in de dubbelvier naar een knappe tweede plaats. Wie weet halen zij onder u aller aanmoediging op de Njord Najaarswedstrijden de eerste taart van het jaar binnen!

Ernaar uitkijkend de eerste editie van de Njord Najaarswedstrijden met u allen te mogen beleven, teken ik,

Met lichtblauwe groet,

Mej. M.D. (Maud) Schenck

h.t. Commissaris voor het Competitie- en Fuifroeien der K.S.R.V. “Njord”