De Tromp boat races worden gevaren op een van de mooiere roeiwateren in Nederland. In combinatie met bijna altijd mooi water en bijzonder vriendelijke vrijwilligers van de organiserende burgervereniging is de sfeer vaak gemoedelijk. Op de kant weliswaar, want op het water wordt er hard gestreden over 5,3 kilometer die moet worden verroeid.

De Dames van Njord lieten op zaterdagochtend gelijk al zien niet naar Hilversum te zijn afgereisd voor de lekkere appeltaart of de mooie omgeving. Mej. Bruijnincx voer in een moordend tempo de baan over en behaalde hierbij een welverdiend blik. De enige die zich nog enigszins in de buurt kon komen van haar tijd was de slag van de dames Holland 8. In het d2x-veld was het hetzelfde verhaal. De dubbeltwee met mej. De jong en mej. De Rooij wisten na 5.3 kilometer met minder dan een seconde te winnen van de andere dubbeltwee met mej. Leeuwenburgh en mej. Huizing. Na deze Njord een-twee volgden de andere ploegen op meer dan 10 seconden. De dames viermet, voorgeslagen door mej. de Ruiter, kwam op de eindstreep net een halve seconde tekort voor een blik en was veroordeeld tot een frustrerende maar desalniettemin knappe 2e plek

Ook bij de mannen werd er gepresteerd. Voor Dhr. Ruiken en Dhr. Beijnvoort was de Tromp een van de laatste wedstrijden die beiden mochten verroeien in het SB-veld. Hierbij lieten ze ook gelijk zien het SB-veld ontgroeid te zijn, door het te winnen met een geruime marge van 20 seconden. De andere ouderejaars tweezonder met dhr. Tas en dhr. De Koningh was zelfs nog 7 seconden sneller, wat resulteerde in een nette 4e plaats in het Heren tweezonderveld. Ook de lichte heren dubbeltwee heeft potentie laten zien op de Tromp. Bij gebrek aan een licht dubbeltwee veld werd het zware veld gestart, waar de tweedejaars roeiers eindigden op een verdienstelijke 5e plek.

In een andere bosrijke omgeving ongeveer 200 kilometer richting het zuidoosten startte middengroep zwaar de Kettwiger Herbst-cup. Op deze roeivierkamp zijn doorgaans ook vele Duitse bondsroeiers van de partij, die met hun eigen thuisvereniging vaak op zaterdag goed genieten van het bier, om vervolgens de volgende dag weer verrassend harde tijden te varen. Een goede oefening voor middengroep zwaar, die ondanks al het Deutsche roeigeweld een 4e plek wist veilig te stellen. Al met al is de eer van Njord goed verdedigd door onze middengroepen, op nationale en internationale wateren. Komend weekend is het de beurt aan onze eerstejaars, die mogen laten zien wat ze geleerd hebben in de eerste 2 maanden van hun Njordcarrière.