Bosbaan Voorjaarsregatta 2022

Het wat meer ervaren Njordlid zal gek opkijken dat de eerstevolgende nabeschouwing na de Varsity niet onze geliefde Hollandia is. Door de populariteit van het studentenroeien en de daarmee overvolle wedstrijden is besloten dat hier nog wel een wedstrijd tussen te proppen valt. Zo was de Bosbaan Voorjaarsregatta geboren. Sommige ploegen gebruikten de wedstrijd als voorbereiding, voor anderen was het de eerste wedstrijd van het developmentklassement. In beide categorieën hoefde Njord niet met lege handen terug te keren naar huis.

In de developmentvelden werden de eerste punten op zaterdag verdeeld. De lichte dames dubbeltwee van mej. Wolters en mej. Mackenzie behaalden een vierde plek in de B-finale. De Njord/Skøll-combi wist de A-Finale te bereiken en lag zelfs nog een lange tijd aan kop. Uiteindelijk kwamen ze als derde over de finish. Bij de mannen wist zowel de lichte als de zware dubbeltwee de voorwedstrijd te winnen. In de finale stoomden de dhr. Remmerswaal en dhr. Van Ee gestaag door het veld en werd langzaam de ene na de andere boot gepasseerd. Het resulteerde in een derde plek. De lichte mannen vlogen 2e uit de startblokken. Skøll meende aanspraak te kunnen maken op de winst. Dhr. Rompa en dhr. Kouwenhoven vertrouwden echter op hun baanhaal en daar hadden ze alle reden toe. Hoewel Skoll nog alles probeerde om de eerste positie te verdedigen, bleek Njord simpelweg te snel. Dhr. Rompa en Dhr. Kouwenhoven behaalden de winst in het Developmentklassement!

In het dames vierzonderklassement is Njord ook met twee boten vertegenwoordigd. Njord 2, voorgeslagen door mej. Kroezen wist 3e te worden in de B-finale. Njord 1 wist de A-finale te bereiken. Er werd flinke tegenstand geboden in de finale, maar uiteindelijk wist de vierzonder een vierde plek veilig te stellen.

Ook werden er op de zaterdag punten verdeeld voor het Eerstejaarsklassement. De Njord/Skadi-combinatie in het heren eerstejaars vier-metveld liet de aanwezigen goed schrikken tijdens de voorwedstrijd toen er in de eerste tien halen van de wedstrijd een flinke snoek geslagen werd. Gelukkig wisten ze zelfs met snoek te A-finale te bereiken en konden ze laten zien wat ze in huis hadden. Njord voer mee vooraan in het veld. Uiteindelijk was het genoeg voor een vierde plek.

Ook ouderejaars heren deed de bosbaan voorjaarsregatta aan, vooral als voorbereiding van het NK klein van aankomend weekend. Dhr. de Koningh deed zijn eerste wedstrijdervaring op in de skiff. Op zaterdag werd hij vijfde in de A-finale, op zondag wist hij de B-finale te winnen. Ook de tweezonder van dhr. Tas en dhr. Rutten was ter voorbereiding naar Amstelveen afgereisd. Op zaterdag liet de tweezonder in het gevorderden veld de zwerm van Nereus tweezonders achter zich en behaalde de overwinning. Op zondag werd dit kunstje nogmaals overgedaan. Ditmaal kwam niet Nereus maar de Indonesische roeibond te kort om Njord van de winst te houden, wat het tweede blik van het weekend betekende voor dhr. Rutten en dhr. Tas!

Op de zondag werden er ook de nodige blikken behaald door Njord. Dhr. Tilman besloot het beginnelingen vier-metveld onveilig te maken met KNSRB-vrienden Skadi en Aegir. Dit bleek een goede keuze. Met overmacht werd de overwinning binnen gesleept en hiermee werd dhr. Tilman beginneling af! Ook middengroep zwaar behaalde de A-finale in het drukbezochte veld. In de finale eindigen zij op een zesde plek. Ander vier-metsucces was er in het dames beginnelingenveld. Een opvallende naam was Mej. Mulder, die was ingevlogen vanuit het eerstejaars licht coachkader om de vier-met te completeren. Het bleek geen verkeerde dag om terug te komen van pensioen want de overwinning werd met overmacht binnengesleept. Mej. Kroezen, mej. Van Holk, mej. Van Staalduinen en mej. Mulder werden allen beginneling af! Het laatste blik was voor dhr. Rompa en dhr. Kouwenhoven. Ditmaal was het Laga dat meende aanspraak te kunnen maken op de eerste plek. Met een push op de duizend meter werd echter duidelijk gemaakt dat het wederom de dubbeltwee van Njord moest worden die er met de winst vandoor zou gaan.

De resultaten beloven wat voor de Hollandia. De rest van de eerstejaarsploegen staan de trappelen om te laten zien welke progressie er is geboekt, en voor de toppers is dit dé kans om zich te meten met de rest van Nederland. In combinatie met het mooie weer nodig ik u allen uit om langs te komen op de Bosbaan, zodat u de eerste kan zijn die de Njordroeiers die als eerste over de finish komen op de wedstrijd georganiseerd door Njord, kunt feliciteren!