De Raceroei Regatta klinkt misschien als een nieuwe wedstrijd, maar los van de naamsverandering is het nog steeds de oude vertrouwde Damen, met gratis pastasalade. Toch was de Raceroei Regatta niet helemaal als vanouds. Los van de trouwe hoofdsponsor ontbraken ook de eerstejaarsklassementen. Door de selecte groep die wel aanwezig was werd er desalniettemin verdienstelijk gepresteerd.  

Bij de skiffs werd er niet onverdienstelijk geroeid. Na eerdere successen mocht mej. De Kok het wederom in de skiff proberen. De A-finale werd met gemak bereikt, waar na lang op koers te hebben gelegen voor een tweede plek uiteindelijk toch een Beatrixroeister het puntje ervoor wist te leggen. Desalniettemin een knappe prestatie. De andere MGD-skiffeurs kenden ook een succesvol weekend. Mej. Kroezen zat amper twee weken in de skiff maar wist indruk te maken door beslag te leggen op die A-finale. Hier wist zij ook gewoon drie mensen achter zich te laten. Dit belooft nog wat voor de toekomst. Mej. Leeuwenburgh laat zien waar men uiteindelijk kan eindigen. Zij won overtuigend het dames Elite Skiffveld en werd hiermee ook overgangs! Dhr. Seckel had de eer de mouwtjes af te knippen, wat na jaren zonder tellende wedstrijden weer een welkome extra set blote schouders op onze vereniging zijn. Ook dhr. Meijer kende een verdienstelijk weekend in de skiff. Op zaterdag werd het lichte heren gevorderden skiffveld gestart. Hier eindigde hij op een vijfde plek, tot zijn frustratie achter een Argo skiffeur. Op zondag was het tijd voor een revanche in het beginnelingen veld. Lang leek de Argonaut tóch weer aan het langste eind te trekken. Dhr. Meijer liet zich echter niet van zijn stuk brengen en schoof in de laatste vijfhonderd meter langs zijn concurrent. Hiermee werd dhr. Meijer beginneling af in de skiff!

In de developmentklassementen waren het wederom dhr. Rompa en dhr. Kouwenhoven die de show stalen. Met wederom een overwinning op zak staan de heren momenteel nog steeds strak bovenaan. Op zondag wisten ze als kerst op de taart als tweedejaars het lichte heren gevorderden dubbeltweeveld te winnen. Hulde voor deze prestatie! In het zware dubbeltweeveld wisten dhr. Reincke en dhr. Tilman de finale te bereiken. Met een eindsprint, grote snoek en eropvolgend een nog snellere sprint tot de lijn werd een vijfde plek behaald. De Njord-Skøll-combinatie wist in het lichte dames development dubbeltweeveld hetzelfde resultaat te bereiken. De dames development vierzonder wist ook de A-Finale te bereiken. Met een nette vierde plek staan zij ook nog steeds op een vierde plek in het klassement.

Ondanks het gebrek aan Eerstejaarsklassementen waren er wel degelijk beginnelingenvelden. De lichte heren maakten het tot tweemaal toe erg spannend. Zeker op de zaterdag werd overtuigend de leiding genomen. De eindstreep kwam echter net te laat. Met een tweede en derde plek lieten zij echter zien dat een blik zeker op de loer ligt. In het competitieve beginnelingen viermetveld ging middengroep zwaar van start. Er werd hard geknokt op de zaterdag en zondag, wat genoeg was voor een vijfde en vierde plek. In het beginneling dames achten veld was het afwachten wat het ging worden. Iedereen was aan elkaar gewaagd, aan het begin was het zeker niet duidelijk wie er met de overwinning vandoor zou gaan. Op de 500 meter was het Asopos dat een taft op de rest had. De baansnelheid van Njord bleek echter superieur aan die van Asopsos en de rest van het veld. Eerstejaars dames werd hiermee beginneling af op de Raceroei Regatta!

Aan het einde van de dag waren er ook nog de Lagalustrumwedstrijden. Njord startte zowel bij de mannen als bij de vrouwen het befaamde Elite tweemetveld. Mej. De Jong en mej. Leeuwenburgh verdedigden hier de eer namens Njord en eindigden hier op een zesde plek. Dhr. Tas en dhr. Rutten waren in dit veld zelfs op weg naar de winst. Helaas had Nereus de regels omtrent materiaalgebruik niet meegekregen en lag er een winggeriggerde empacher op het water. Desalniettemin wist Njord in de oude Kleipool op een korte afstand als tweede te finishen, wat een knappe prestatie is.