Bij de eerste editie van de Northwave werd het meteen duidelijk dat de hoofdsponsor en naamgever van de nieuwe wedstrijd kosten nog moeite heeft gespaard om de wedstrijd goed aan te kleden. De wedstrijd was vooral gericht op middengroepen, met het developmentklassement en veel gevorderden velden. Er waren echter ook enkele eersteajaars, op jacht naar hun eerste blik. 

In het developmentklassement werd de goede lijn die was ingezet doorgezet. Bij de dames wist de vierzonder met mej. Kommerij op slag de A-finale te bereiken. Hier werd mej. Leeuwenburgh last-minute ingevlogen om een ziektegeval op te vangen. Ondanks de suboptimale voorbereiding werd er een 5e plek behaald. De boot voorgeslagen door Mej. Kroezen wist de B-finale te winnen. Bij de lichte dames dubbeltwees moest er ook een ziektegeval worden opgevangen. Mej. Höppener, normaal vergezeld van vaste Skoll-partner moest het deze wedstrijd doen met een vervangende roeister. Dit ging echter niet ten koste van de prestaties: de combinatie behaalde een 2e plek in de A-finale. Ook de dubbeltwee met mej. Wolters en mej. Mackenzie lag in deze finale. Zij behaalden een zesde plek.

Bij de mannen ging de lichte dubbeltwee op dezelfde voet door als voorgaande wedstrijden. Wederom lagen dhr. Kouwenhoven en dhr. Rompa lang niet voor de rest van het veld. Laga probeerde zoals wel vaker brutaal de leiding te nemen. De eindsprint van Njord blijft echter niet te verslaan. Waar de dubbeltwee op de 1500 meter nog tweede lag werd er op de finish gewonnen met een marge van 3 seconden. Op zondag werd er door de onstuimige WAB-wind zelfs nog een snoek geslagen. Ook dit kon de lichte dubbeltwee echter niet afhouden van nog een blik in het gevorderden veld! De andere lichte mannen eindigden op een 5e plek in de A-finale. Als klap op de vuurpijl werd aan het eind van het weekend door beide boten gecombineerd in de acht. Dhr. Grieps tweelingbroer en identieke dubbelganger vulde het laatste bankje in de acht. Zij bleken een maatje te groot voor de rest van het lichte beginnelingen achten veld. Met overtuiging werd het blik behaald, waarmee iedereen in middengroep licht nu beginneling af is!

Buiten de klassementen werden er ook andere mooie resultaten behaald. In de skiff waren het wederom de beruchte veelplegers die de blikken naar het Leidsche haalden. Mej. van Leeuwenburgh roeide een onbedreigde wedstrijd en wist te winnen met een comfortabele voorsprong van maar liefst 13 seconden! Bij dhr. Meijer was de concurrentie nog wel ergens te bekennen, maar ook hij wist na de duizend meter het verschil te maken en behaalde alweer zijn vijfde tellende blik. Op de zondag kon dhr Boonstra niet achterblijven. In het elite skiff veld dacht een Phocas skiffeur nog even zijn tegenstanders eruit te kunnen bluffen met een sprint naar de 500 meter. Dhr. Boonstra was echter niet onder de indruk. De opstandig skiffeur was snel ingerekend, en de laatste meters konden bij wijze van machtsvertoon in een comfortabele tempo 25 worden uitgeroeid.

Ondertussen wordt er door de ouderejaars sectie van Njord volop gecombineerd voor mooie projecten in het buitenland. Zowel de FISU mannen acht als vierzonder, die bij gebrek aan een Olympiade de focus hebben verlegd naar Henley, wordt versterkt door een Njordroeier. Bij gebrek aan een vierzonderveld werd heren gevorderden viermet gestart. Mej. Klein was hierbij te gast voorin de boot. Dhr. Ruiken en Mej. Klein bleken naast op de kant ook op het water een succesvolle combinatie. De combinatie voer onbedreigd naar de winst. Ook de acht met dhr. Tas en dhr. Rutten was succesvol. Alleen Nereus wist nog overlap te houden, maar ook zij werden na de duizend meter achter gelaten. Op de zondag herhaalden zij dit kunstje nogmaals, opnieuw onbedreigd. Ook mej. de Kok bevond zich op de zondag in een cominatieboot, die naar het U23 WK toewerkt. Hier bleek dat de nationale concurrentie zich niet kon meten met de internationale ambities van de combinatievier. Met een straatlengte won mej. de Kok het elite dubbelvierenveld! Als laatste was er mej. Berendse. Met eerdere ervaring op WK’s staat ze dit jaar wederom in de belangstelling van de roeibond. De dames U23 acht stuurde ze in ieder geval met overtuiging naar de winst in het elite veld!

Dit weekend is er de ARB, waar de focus juist ligt op de eerstejaars klassementen. Ze zullen er op zijn gebrand de goede prestaties van de ZRB te herhalen. Daarnaast is de ARB van oudsher ook een plek waar Njordrecords worden gevaren. Het beloofd dus weer een mooi weekend te worden op de Bosbaan!