Nabeschouwing Novembervieren

Eén van de eerste echt druilerige zondagen van het najaar luidt eveneens de Novembervieren in. Het is een dag waar harde regen, een stevige wind en een dik pak wolken het beeld hebben bepaald. Maar, ook een dag waar er 10 viertjes met Njord-roeiers vanuit de Hoop de Amstel op zijn gegaan, om daar vier kilometer lang de omstandigheden te trotseren. De wind, hoewel hard, stond gunstig, en de tijden van de lichte pikken zijn zo akelig in de buurt van die van de zware roeiers gekomen. Gedurende het tweede blok wordt er wat betreft de omstandigheden nog een schepje bovenop gedaan: een aantal grote rondvaartschepen passeren eerst de Hoop, waarna ze net voor de Berlagebrug besluiten rond te maken. Naar horen zeggen is er nog meer oponthoud geweest op het water, waardoor dit blok wat uit is gelopen. Op de Hoop is het echter weer goed toeven, met lekkere broodjes en de appeltaart die smaakt als van ouds. Over naar het roeien zelf. Op een aantal (geblesseerde) roeiers na zijn al de meerderejaars roeiers naar de Amstel afgereisd. Middengroep dames en middengroep zwaar hebben vrij evenredig gepresteerd, met bootjes in de (sub-)top, maar ook bootjes die wat verder in het rijtje zijn geëindigd. De middengroep lichte dames zijn daarbij mooi vierde geworden. De boordgroep van middengroep licht heeft helaas niet kunnen starten, maar twee van de vier scullers hebben, door te combineren met de heren Meijer en van Brussel, de eer van het lichte boordroeiende Njord hoog weten te houden. Het oorspronkelijke LHE4* veld van de eerder genoemde heren, die de vier vormden met dhr. Rompa en dhr. Kouwenhoven, is wegens het lage aantal inschrijvingen (welgeteld één) niet doorgegaan. Hierdoor zijn ze terecht gekomen in het LHG4+ veld, waar ze overtuigend als snelste van de drie boten de vier kilometer hebben afgelegd: een blik! Verder hebben de dames weer hun naam waar gemaakt. Een combinatie van zowel dames als lichte dames heeft in het DG4* veld de hardste tijd gevaren, en zo ook een blik weten te behalen. De dames de Kok, Leeuwenburgh, Otterloo en Höppener zijn goed op weg zo, en er zijn daarnaast zelfs twee van de eerdergenoemden (mej. De Kok en mej. Leeuwenburgh) uitgenodigd om mee te mogen doen aan de selectie voor de bond. Verder hebben de heren van de scullgroep ook een goede tijd neergezet, en zo een derde plek behaald in het HG4* veld. Mej. Bruijnincx heeft met haar WKU23 bootje een zeer moeilijk veld gehad, en is daarin 4e geëindigd. Nu het november is, wordt het ook al snel donker. De prijsuitreiking van het laatste blok is dan ook in het donker, en aan het eind van de dag is er nog door heel middengroep zwaar spareribs gegeten.