Nabeschouwing Hel van het Noorden

Op een gure zondagochtend was het al weer tijd voor de hel. Om 7 uur ’s ochtends werd de weging geopend voor de lichte roeiers van het eerste blok. Diep in het noorden stonden de lichte pikken in deze barre tijden op de weegschaal, waarna ze allen konden gaan genieten van een voorbereidend maaltje op de wedstrijd.

Om 10 uur zijn de eerste boten gestart, en gedurende het eerste blok dat bestond uit louter heren, jeugd en het afgelaste dames 2+ veld, en het volle uur tussen 10 en 11 uur liep zijn er meerdere boten van Njord de lange strijd met zichzelf aangegaan. De drie inschrijvingen in het lichte heren skiff veld (Stijn Meijer, Tygo Rompa en Sal Griep), en ook drie in het heren skiff veld (Thijs Tas, Dolf Rutten en Jaap Noordman) hebben zes kilometer lang kunnen laten zien wat ze waard zijn. Waar de uitslagen niet noemenswaardig zijn of voor zichzelf spreken, hebben de meesten naar, of boven verwachting gepresteerd. 

Het tweede blok liet even op zich wachten – na een lange pauze die verrijkt werd met erwtensoep en heaters die het energielabel G waarschijnlijk niet waardig zijn was het om 2 uur ‘s middags tijd voor de dames om van zich te laten horen. Opgewarmd door de heaters kon een deel van het bestuur, samen met de coaches daar weer de fietstocht maken naar de start. Een grote vloot aan lichte dames lagen daar aan de start te wachten: Nissy Wienia, Roos Wagensveld, Maura van der Poel, Hannah Otterloo en Marij Höppener mochten ook hier van zich laten horen. Hannah Otterloo is zelfs na een zeer lange, spannende boord aan boord nipt aan tweede geworden. Verder zijn in hetzelfde blok de dames twee-zonder en, vanwege het lustrum, ook de heren 2+ van start gegaan. Voor de 2+ was het zoeken van een stuur misschien wel de grootste uitdaging van het weekend, maar uiteindelijke leidde Martijn de Gaaij de gebroeders de Koningh de finishlijn over.

De dag kon afgesloten worden met een mooi feest op het terrein van Aegir (de ‘helpartij’), en al met al was het weer een Hel als van ouds: guur, koud en redelijk nat. Uitkijkend naar de NKIR teken ik,

Met lichtblauwe groet,

R.M. Berger