Voorbeschouwing Varsity

De vogels fluiten, de zon is langer op, lammetje springen in de wei. De lente, ze spat er van af, het leven begint op te bloeien en de Varsity vindt aanstaand weekend al weer plaats. Hoe het ervoor staat met de wedstrijdsectie van Njord? Nu wedstrijden als de Heineken voorbij zijn leggen de coaches, de roeiers en de stuurlieden de focus vol op de Varsity. De laatste voorbereidingen worden getroffen, de kilo’s aan biefstuk zijn reeds naar binnen geharkt en donderdag aanstaande reist er een grote delegatie naar de Breestraat om daar onder de woorden van dhr. Dijkhuis met goede moed naar de Varsity toe te leven.

De harde wind heeft roet in het eten gegooid voor een aantal trainingen afgelopen weken, en zo is ook het trainingsweekend naar de WAB afgelast afgelopen weekend. Een mooie gelegenheid om op eigen water te sparren tegen de vrienden uit Leiderdorp – die zowaar dit jaar een Oude en Dames Vier neer zullen leggen. Hoewel het niveau niet heel dicht bij elkaar lag was het alsnog ook voor onze boten een goede training en generale, en het staat er goed voor.

Voor sommigen dus al een bekend recept, maar voor de eerstejaars een nieuw fenomeen: een kortebaanwedstrijd. Er wordt hard getraind, ze worden nauw in de gaten gehouden door de coaches en de kopjes worden allemaal dezelfde kant opgezet: hard invliegen, hard eindigen en dan winnen. De sterren staan goed, en na het harde en effectieve werk van alle roeiers teken ik uitkijkend naar een mooi weekend, overtuigd dat Njord de Varsity wint.

R.M. (Rutger) Berger
h.t. Commissaris voor het Wedstrijdroeien