Nabeschouwing Bosbaan Voorjaars Regatta

De bosbaanvoorjaarsregatta was, ondanks haar enigszins sfeerloze karakter, een mooi uitstapje voor veel middengroepers. De eerste developmentklassementsvelden van het seizoen werden hier uitgeschreven, en de roeiers kregen eindelijk de kans om te kijken hoe ze in hun veld liggen. Het was (vooral zondag) helaas nog steeds niet echt lekker zomerweer, en dat was te merken langs de kant, waar er lang gewacht werd tussen de voorwedstrijden en de finales.

De escalatie burger van Okeanos maakte echter een hoop goed en de bakkies van het Bosbaan Restaurant werden weer goed genuttigd. De zaterdag stond in het teken van de development klassementen, en hier werd ook niet onverdienstelijk geroeid. Flink wat A-finales, met ook zeer spannende races tekende de dag. Het was een eerste echte krachtmeting met de klassementspartners.

De zondag was het blikkenjacht. Veel velden hadden eenzelfde soort inschrijvingen als in het klassement, en met een goede race was er misschien kans op een blik. Sterke voorwedstrijden van de Middengroep Zwaar 4-‘s maar ook van Roos Wagensveld en Maura van der Poel maakten de finales wel races om naar uit te kunnen kijken. Eenmaal aangekomen bij de finales werd het spannend, maar niet of Njord zou blikken of niet.

In het LHE skiff veld was het een Leids onderonsje. Er waren slechts drie inschrijvingen, en vanwege een terugtrekking van Vidar bleef het uiteindelijksteken op twee deelnemers. Tygo Rompa tegen Ruben Kouwenhoven, doorgaans dubbel partners, stonden oog in oog met elkaar voor de start van de wedstrijd: wie is nou echt de kartrekker van de dubbel? Tygo Rompa bleek hier toch aan het langste einde te trekken, en heeft, met een AT haal in de laatste 100 meter Ruben Kouwenhoven achter zich gelaten. In het andere lichte veld, de LHB 2x wisten Sal Griep en Lars van der Salm een harde tijd neer te zetten, maar was dit helaas niet genoeg voor het blik – volgende keer beter. Voor MGZ zat er helaas ook geen blik meer in; de Skadi Oude Vier bleek toch wel van ander niveau.

Met een skiffblik van Tygo Rompa kunnen we uitkijken naar een mooi NK klein. Veel van onze roeiers hebben hier specifiek een jaar lang naar toe getraind, met oog op mooie (combinatie-)projecten naar het buitenland en met de bond. Een belangrijk meetmoment dus, en hier kijk ik in ieder geval erg naar uit!