Nicole Beukers wint zilver op de Olympische Spelen!

Wat zijn we trots: in een zinderende finale wint Nicole Beukers een zilveren medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro! Hiermee behaalt zij de eerste zilveren plak in de geschiedenis van de K.S.R.V.! Na een glansrijke juniorentijd bij Die Leythe, maakte Nicole in 2008 de overstap naar Njord. Al snel volgden uitzendingen naar <23 WK’s en Wereldbekers. In 2011 werd ze voor het eerst Nederlands Kampioen en vanaf 2013 maakte Nicole voortdurend deel uit van de Nederlandse bondsselecties. Vandaag, op 11 augustus 2016, bekroonde zij haar roeicarrière met Olympisch eremetaal!

Pieken op het juiste moment, dat is wat Nicole en haar ploeggenoten Chantal Achterberg (Proteus), Inge Janssen (Orca) en Carline Bouw (Skøll) een kleine twee uur geleden deden. Begeleid door onder meer voormalig Njordlid Nienke van Zijp voeren de dames op het veelbesproken Lagoa Rodrigo de Freita de race van hun leven en dat leverde hen een zilveren plak op! De Nederlandse Damesdubbelvier – berucht om hun verwoestende eindsprint – vloog uit de startblokken en achter de sterke Polen was het stuivertje wisselen met de Duitse vrouwen. In een spannende slotkilometer bleken de Poolse dames niet bestand tegen de oprukkende boten van Nederland en Duitsland. De Nederlandse dames moesten het goud aan de Oosterburen laten, maar zilver is een prachtige beloning voor deze oranje dubbelvier met lichtblauw aan boord!