Grote successen voor Nicole Beukers en Sophie Souwer, eerste Njordlid dat Henley wint!

De afgelopen weken hebben Nicole Beukers en Sophie Souwer niet stilgezeten, integendeel! Daar waar zij het eerste weekend van juli nog een finale voeren in Henley, lagen zij afgelopen weekend aan de start van World Cup III in Luzerne. Allereerst zondag 2 juli, de dag dat Nicole Beukers, Sophie Souwer, Oliva van Rooijen en Lisa Scheenaard aan de start lagen van de finale van de Princess Grace Challenge Cup. Een veld voor de vrouwen dubbelvier met dit jaar 18 inschrijvingen. De dames wisten de finale op zondag te halen, een mooie prestatie op zich. Ze waren echter niet alleen gekomen om de finale te varen, ze waren gekomen om deze finale te winnen, en dat deden ze! Met een hele mooie race kwamen ze als eerste over de finish en wonnen daarmee de Princess Grace Challenge Cup! Nicole en Sophie zijn daarmee de eerste Njordleden ooit die een overwinning op Henley weten te behalen, waarvoor hulde!

Na Henley door naar Luzerne, waar een weekend later World Cup III van start is gegaan. Ook hier wist de vrouwen dubbelvier de A-finale te behalen, welke op zondagmiddag werd verroeid. En ook deze keer niet geheel zonder succes! Het resultaat was misschien niet geheel waar de dames voor kwamen, maar dat maakt de prestatie niet minder goed. Zij behaalden namelijk een mooie zilveren medaille door binnen een seconde achter Polen te finishen. Opnieuw een succes waar ze trots op mogen zijn!

In Luzerne lagen ook dhr. Broenink en stuurman Kwee aan de start van World Cup III. Dhr. Broenink ditmaal in een dubbeltwee met combipartner dhr. Keijser, stuurman Kwee met de SB acht. Dhr. Broenink en dhr. Keijser wisten een plek in de C-finale te bemachtigen welke zij vervolgens wonnen. Stuurman Kwee kwam met de SB acht in de A-finale terecht en eindigde daar op een 5e plek!