Voorbeschouwing Tromp Boat Races

Komend weekend staat voor veel middengroeproeiers van Njord de 5250 meter over het groene Hilversums kanaal op het programma. Na het succes van vorig jaar en vanwege het recordaantal inschrijvingen (730) vindt de wedstrijd opnieuw plaats verspreid over twee dagen. De Tromp Boat Race is elk jaar een interessante wedstrijd aan het begin van het seizoen. De derdejaars, en oudere, roeiers  kennen elkaar al, maar onder hen is het zeker geen uitgemaakte zaak. Het blijft altijd de vraag hoeveel invloed de zomerse lethargie heeft gehad en hoe hard men weer aan de bak is gegaan. De roeiers en roeisters die net eerstejaars-af zijn, komen terecht in een groot veld waarin alles mogelijk is.

De D2x is het eerste veld waar Njord in uitkomt, met de start om 10:30. Hierin starten Ingeborg en Elke, laatstgenoemde heeft dit jaar toch echt voor het lichtblauw gekozen. Ook Esther en Wieneke starten als lichte damesch in dit veld.

Vervolgens start Boonstra als enige vertegenwoordiging van de zware sectie in een enorm veld van skiffeurs, met onder andere WK-gangers Melvin Twellaar en Sander de Graaf. Na afgelopen seizoen een aantal wedstrijden te hebben geoefend in de skiff mag hij nu dus echt aan de bak.

Het laatste blok op zaterdag, dat om 16:00 van start gaan, is het drukst bezet door Njordploegen. Hierin komen namelijk drie damesviermetten voor Njord uit. Het eerste viertje dat van start zal gaan wordt gevuld door twee tweedejaars en twee derdejaars roeisters. Het wordt een interessant schouwspel deze mengeling van jong bloed en ervaring het op te zien nemen tegen de rest van het veld. Vervolgens gaat een tweedejaars viermet van start, met Suzanne, Anne-Roos,Maudi, en Brechtje als invalster. Tot slot zullen vier van de roeisters die binnenkort naar Boston vliegen van start gaan. Gezien hun goede prestaties op de Amstelbeker zouden zij zeker mee moeten kunnen doen om de hoogste plekken zaterdagmiddag.

Zondagochtend om 10:00 is het tijd voor de laatste kleine nummers van Njord. Donna en Laura starten voor old times sake in de tweezonder. Mieke zal net als Elke strijden in een armada van DSB 1x. Tot slot zullen twee viertjes van MGL starten. De één daadwerkelijk in het lichte veld, met Peters op slag. De anderen, die nog niet kunnen inwegen, zullen starten in het zware veld, met de ‘veteraan’ Hans op slag.