VOORBESCHOUWING NOVEMBERVIEREN 2017

Komend weekend heeft de wedstrijdsectie van Njord wederom het genoegen te gast te zijn bij onze Amsterdamse Koninklijke vrienden. Het belooft een waar roeispektakel te worden, daar een flink deel van de top van het Nederlands roeien start.

Dit uit zich meteen in het eerste blok, dat van start gaat om 10:30. Hierin start Mieke met Martine van den Boomgaard en Bente Paulis, haar ploeggenoten van het WK<23. Zij worden aangesterkt door Frederique de Vlam, een dame uit de Minerva-acht. Zij kunnen op waardige tegenstand rekenen in de race naar het blik, met name van Orca en Die Leythe-Skoll. In dit blok start ook een viertje met tweedejaars dames. Na een prima prestatie in het toch wel zware gevorderden-veld op de Tromp, starten zij dit keer het beginnersveld. In dit veld, dat op hun niveau zou moeten zijn, maken zij een goede kans om vooraan te varen!

In het tweede blok zal middengroep lichte dames aan de start verschijnen. Lauren, Wieneke en Esther, aangevuld door een paarse invalster, zullen hun kansen gaan wagen in het gevorderden veld. Door de grootte van dit veld is het lastig om de tegenstand in te schatten. Zij kunnen dus alleen uitgaan van hun eigen kracht. Daarnaast zal in het tweede blok de E4* van start gaan, een wedstrijd waar ondergetekende erg naar uitkijkt. Niet allen omdat hier veel grote namen uit de WK-equipe van start gaan, maar vooral omdat onze eigen krachtpatser Broenink van start zal gaan, samen met Koen Metsemakers, die ook niet onbekend is op Njord. Zij worden aangevuld door Niki van Sprang en Amos Keijser. Kortom: vuurwerk in een boot.

Tot slot het derde blok dat om 16:00 de dag zal afsluiten. In dit blok zullen de meeste mannen van Njord ten tonele verschijnen. Twee boten van MGZ en een boot van MGL zullen zich in een vergelijkbare situatie vinden: een groot veld, waar de tegenstanders lastig op waarde te schatten zijn. Toch heb ik er vertrouwen in dat alle drie de ploegen zich vooraan het veld kunnen gaan melden zondag. In het derde blok gaat ook de E4+ van start, hierin starten de Haan, Gelling, Brinks en Jelle Algie, gestuurd door Kwee. Ook deze race zal spektakel opleveren, met de Oude Vier van Triton die alvast warm gaat roeien.