Nabeschouwing Novembervieren 2017

De Novembervieren van afgelopen weekend was een wedstrijd van wisselend succes. Mieke ging met haar bordeauxrode partners als eerste van start. Met een suboptimale voorbereiding van twee trainingen bereikten zij een knappe derde plek! Ze eindigden slechts negen seconden achter de sterke ploegen van Orca en Skoll. Met een middenstuk waar nog het een ander te winnen viel, biedt dit zeker perspectief voor het voorseizoen. In hetzelfde blok startten Flora, Anne-Roos, Margot en Maudi. Ondanks vlijmscherp stuurwerk van Lisa Blijerveen waren de dames niet tevreden met het resultaat. Dit zal hen alleen maar meer motivatie geven om de komende trainingen in te vliegen!

In het volgende blok startte Broenink, die net weer begonnen is met trainen, met andere WK-gangers. Met indrukwekkend veel controle voor zoveel kracht, beukten zij de Amstel over. Helaas kwamen zij op de finishlijn 0,7 seconden tekort om de winst te pakken. Hierna ging MGLD van start. Met hele goede halen, die net een beetje feller konden, overstegen zij het niveau van hun trainingen. Zo roeiden zij een goede Novembervieren.

In het laatste blok moest de vier-met van OJZ zich helaas vanwege een blessure terugtrekken. MGZ startte gelukkig wel in twee boten, met een onverwachte uitkomst. Het A-bootje, met Heetveld op slag, werd namelijk voorbijgestreefd door het ‘B-bootje’, met Gerrits op slag. Echter bood het resultaat voor beide boten veel perspectief. Hoewel een 15e en 17e positie niet zo goed klinken, hoeven zij maar 10 seconden goed te maken om 7e te worden.  In dit grote veld, waar het niveau dicht bij elkaar ligt, is op termijn dus veel mogelijk! Tot slot ging de LG4+ van start. Hoewel men niet geheel positief was over de race, eindigden zij mooi in het midden van het veld.