Voorbeschouwing Thêta Herfstregatta

Het moment is bijna daar. De tijd is gekomen. We hebben moeten wachten, we hebben gehoopt. Maar zoals al genoemd, het moment is bijna daar. Het Leidsche zal aankomend weekend in grote getale afreizen naar een industrieterrein ergens in Eindhoven om hier de Thêta Herfstregatta te starten. Op het Eindhovense kanaal, te midden van opkomende ochtendmist, zal de Zwaan neerstrijken. Njord zal haar eerste competitiewedstrijd van het jaar mogen domineren in een gebied waar normaliter de lichtjes enkel en alleen uit de Philips fabriek komen rollen. Dit weekend zal dit anders zijn. Het lichtblauw zal schijnen als nooit tevoren. Het lichtblauw zal het gebied verrijken met haar kracht en reikwijdte. Het lichtblauw zal opdoemen uit de ochtendmist en de Thêta Herfstregatta winnen.

De Thêta Herfstregatta zal verroeid worden op 26 en 27 september en de Tweekamp bestaat uit een 2100 en een 250 meter welke gestart worden op het Eindhovense Kanaal. Maar liefst zeven Njord ploegen zullen de reis maken naar het buitenland waar zij zullen laten zien hoe hard er getraind is de afgelopen weken: van krachttraining tot boottraining en van ergo tot beentjes omhoog tijdens de online colleges. Zes Ervaren C4’en en één dubbel vier zullen de eer van de zwaan verdedigen tegen het gespuis uit buitenlandse sferen. Ondanks het feit dat sommige ploegen al om vier voor half zes ’s ochtends in de auto zullen moeten zitten, zullen alle ploegen met focus en kracht aan de start verschijnen, om vervolgens de rest van roeiend Nederland naar huis te varen.

Een aantal ploegen zullen deze week in het bijzonder worden uitgelicht. De dubbelvier van de dames van ‘Mix’ schiet de afgelopen weken al prachtig door het water heen. Gestuurd door de heer Koster zal de lastige baan in Eindhoven geen probleem voor de dames zijn. Zij hebben al weken lang getraind om de taart mee terug te nemen naar het Leidsche, en dit is te zien. De startjes-Njord zien er hard doch subtiel uit en uw Commissaris voor het Competitie- en Fuifroeien verwacht dan ook veel van de dames en hun stuur aankomend weekend.

Ook de mannen van ‘Ivar’ doen hun best, zowel op het water als op de kant. De ploegband bij de mannen is ongelofelijk sterk. Zowel de ergo’s als de biertafels worden bestegen, de één iets meer dan de ander op sommige momenten, maar het moet nog blijken welke dat is geweest tijdens de wedstrijd. Uw Commissaris voor het Competitie- en Fuifroeien heeft veel vertrouwen in de mannen, en hoopt dat zij zullen zegevieren.

Kortom, het belooft een prachtig weekend te worden vol met taart en winst. Wens uw verenigingsgenoten vooral digitaal veel geluk en volg ze online! Helaas, door de maatregelen omtrent Covid-19, is publiek niet toegestaan. Daar moeten we met zijn allen nog heel even op wachten.

 

Uitkijkend naar aankomend weekend, teken ik,

Met lichtblauwe groet,

N. (Niels) Gankema

f.t. Commissaris voor het Competitie- en Fuifroeien