Sluiting Njord 22-09-2020

Waarde lezer,

(Update 06-10-2020)
Sinds vrijdag 02-10-2020 mag een kleine selectie toproeiers weer trainen, nadat de gemeente en de Veiligheidsregio een ontheffing hebben afgegeven voor specifieke roeiactiviteiten. Op dinsdag 6 oktober heeft Njord haar loodsdeuren weer volledig geopend. Alle leden mogen gebruikmaken van zowel de binnensportfaciliteiten als de boten. Uiteraard wordt te allen tijde nog steeds voldaan aan de maatregelen zoals gesteld door de overheid en het RIVM.

Gisteravond, 22-09-2020, zijn wij verzocht om onze deuren te sluiten naar aanleiding van een besluit van de Gemeente Leiden en Veiligheidsregio Hollands Midden. In de afgelopen week zijn acht corona-besmettingen bij Njordleden aan het licht gekomen, waarop de gemeente heeft besloten Njord te sluiten om het risico op verdere besmettingen te beperken.

Deze acht besmettingen hebben allen plaatsgevonden buiten Njord, of buiten door Njord georganiseerde activiteiten. Het bestuur was van de besmettingen op de hoogte en had reeds, in samenwerking met de GGD Hollands Midden, passende maatregelen genomen. Alle besmette personen en hun contactpersonen zitten in quarantaine en volgen te allen tijde alle adviezen van de GGD en het RIVM op.

Op dit moment kunnen wij nog geen uitspraak doen wat dit besluit van de Gemeente Leiden en Veiligheidsregio Hollands Midden voor effect zal hebben op roeigerelateerde activiteiten op Njord de komende tijd. Tot nader bericht is elke activiteit, zowel roeigerelateerd als sociaal, verboden.

Voor meer informatie, vragen of suggesties zijn mej. R.E.M. ten Wolde (Praeses) en mej. J.D.J. van Sluijs (Ab-actis) telefonisch en via e-mail bereikbaar als contactpersonen.