Uitreiking ‘Njord in de Oorlog’ aan Rector Magnificus Universiteit Leiden

Op maandag 16 november j.l. heeft scheidend Rector Magnificus Prof. mr. C.J.J.M. Stolker in het Academiegebouw het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het door de K.S.R.V. “Njord” uitgegeven boek Njord in de Oorlog. Het boek werd hem aangeboden door de Praeses van Njord, Rosalie ten Wolde, en Ab-actis Julia van Sluijs.

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding en de op 26 november 2020 a.s. te houden Cleveringa herdenking is in het boek teruggeblikt op het studentenleven van Njordleden vlak voor en gedurende de oorlog. In het rijkelijk geïllustreerde boek staan veel interessante verhalen uit die tijd vermeld. Het boek kan gratis opgehaald worden door alle Leidse studenten op een tiental ophaalpunten verspreid door de stad. Leden van Njord bezoeken in de week van 23-28 november a.s. bovendien circa 10 Leidse en Haagse middelbare scholieren om met hen in discussie te gaan over vrede en veiligheid. Na afloop ontvangen alle leerlingen het boek ‘Njord in de Oorlog’ gratis.

Foto’s: Ralph de Waard