Voorbeschouwing Competitie-ONjEK – 12 december

Naast het roeigeweld op de zaterdag, worden ook de kettingen op de zondag aangewakkerd. De Top- en Clubploegen zullen op de dag des Heeres op de ergo’s stappen om hun 2k te starten. Het roeigeweld zal om 10 uur losbarsten en roeirecords beloven gebroken te gaan worden.

De Topploegen zijn er al weken klaar voor. De Dames TopC4+ heeft goed getraind op hun tempo en versnellingen en staan dus op het punt om hun eerste 2k te starten. Het belooft een spektakel te worden waar de dames zullen laten zien wat zij de rest van het seizoen mogelijk kunnen maken in het TopC4’en klassement.

Ook de Heren TopC4+ zal laten zien wat zij in hun mars hebben. Deze mannen van staal zullen net als de dames hun eerste 2k starten en zullen laten zien hoe de benen zijn gegroeid de afgelopen weken. Want ondanks de pandemie die heel de wereld in zijn grip houdt, hebben de mannen samen met hun coachkader 5 à 6 keer per week getraind om op het niveau te komen waar zij nu zijn en dat belooft heel veel goeds.

Ook de Clubploegen staan te trappelen. Ondanks het feit dat sommige van hen al eerder een 2k hebben gestart, zal het niet minder zwaar zijn. Het blijft een mentaal spelletje. De Dames Club8+ heeft een aantal ergo-talenten in de ploeg zitten. Deze dames hebben vorig jaar op de NKIR al laten zien wat ze in huis hebben en met de nieuwe aanvullingen in de ploeg geeft dit een boost aan energie. Gaan zij een gooi doen naar het Njordrecord dat vorig jaar is gevaren? Ze maken in ieder geval een goede kans om dit te bereiken.

De Heren Club8+ heeft ook al weken aan voorbereiding achter de rug. Het is over het algemeen een wat lichtere ploeg is, maar de heren zullen elke meter bevechten. Het skiffen ziet er de afgelopen weken al goed uit, maar dit weekend moeten ze laten zien in hoeverre ze het beest genaamd ‘de ergometer’ kunnen temmen. Hebben ze genoeg benen gekweekt om te laten zien hoe hard ze kunnen gaan?

Het belooft dus een mooie zondag te worden, gevuld met veel spektakel. Ook in deze Coronatijden, misschien wel juist in deze tijden, kunnen mooie tijden neergezet worden, dus laten we hopen dat alle vier de ploegen klaar zijn om hun allerbeste beentje voor te zetten, en een aantal mooie records te varen. Misschien een ietwat rare versie van het evenement dit jaar, maar zeker niet minder mooi.

Hopende op mooie 2k’s aankomende zondag teken ik,

Met lichtblauwe groet,

N. (Niels) Gankema
h.t. Commissaris voor het Competitie- en Fuifroeien der K.S.R.V. “Njord”