NABESCHOUWING COMPETITIE-ONjEK 2020

Zondag 13 december was het dan zo ver. De Club en Top ploegen waren klaar voor hun strijd tegen de virtuele meters. En de strijd is hevig gestreden! Er zijn mooie tijden neergezet en bovenal zijn er goede ploegprestraties geleverd.
De Dames Club8+ trapte de dag af en er was aan hun gezichten af te lezen dat ze nerveus, doch klaar waren om de ketting aan te zwengelen. Waar sommige van deze dames 2000m nog nooit op hun klokje hadden zien staan, hadden anderen al eerder gevoeld hoe lang en zwaar deze test kan zijn. Deze mix van ervaringen was echter niet te zien, waar het dat alle dames een keurige tijd hebben neergezet! Zij kwamen tot een mooie tijd van 07:42!
Daarna was het de beurt aan de Heren TopC4+. Deze mannen hadden geen idee wat hun te wachten stond. Echter hebben zij een keurige prestatie neergezet. Na een sterke voorbereidingsspeech van de coaches, waren de mannen er klaar voor. Er werd al gezegd dat zij lang hadden getraind naar dit moment toe en dit was te zien. Met meerdere sub 7 tijden kwamen de mannen tot een mooi ploeggemiddelde van 06:56.
Als derde kwam de Heren Club8+. 9 man sterk begonnen zij aan hun tocht naar de 0 en die werd door de 1 iets heftiger ervaren dan de ander. De heer Koppelaar trapte een prachtige tijd van 06:33 en wist zo de snelste tijd van de dag te trappen. Ook bij deze mannen werden er meerdere tijden onder de 7 minuten getrapt en zo kwamen zij gezamenlijk tot een tijd van 07:05.
Als laatste waren de Dames TopC4+ aan de beurt. Deze dames begonnen met 10 aan deze dorre strijd en ook zij hadden nog nooit de pijn van een 2k gevoeld. Ze vlogen er vol goede moed in en sommigen met misschien iets te veel moed. Desalniettemin hielden de meeste dames dit goed vol en trapten zij een stabiele split om vervolgens ook nog een degelijk eindsprint er uit te duwen. Kortom, een fantastische ploegprestatie! De dames kwam uiteindelijk uit op een tijd van 07:53.
Al met al was het een goede dag met goede tijden en hebben sommige roeiers kunnen proeven van hun eerste 2k. De ervaring was reuze en de roeiers zijn, als we naar de tijden kijken, klaar om hard te gaan trappen in de boot, op het moment dat dat weer kan.
Met lichtblauwe groet,
N. (Niels) Gankema
h.t. Commissaris voor het Competitie- en Fuifroeien der K.S.R.V. “Njord”