Nabeschouwing Heineken Openings Toernooi

Het weekend van het Heineken Openings Toernooi is het officiële startschot van het competitieseizoen. Een weekend vol met roeigeweld, een strijd over 500m, en dit jaar was dat niet anders. Wat wel anders was, was de locatie van het evenement (of mogen we het niet zo noemen?). Waar de wedstrijd normaal verroeid wordt op de wateren van Tilburg, hing de spanning dit jaar in de lucht tussen Leiderdorp en Leiden, tussen de Spoorbrug en de Kolk, tussen de K.S.R.V. “Njord” en A.L.S.R.V Asopos de Vliet.

Op zaterdag was het de beurt aan een groot deel van de eerstejaarsploegen en een enkele meerderejaarsploeg. Voor de eerstejaars was dit hun eerste meting met andere verenigingen en dat heeft Asopos geweten. Het grootste gedeelte van het weekend werd gedomineerd door de K en de eerstejaars wisten mooie tijden neer te zetten. De beide TopC4+’en startten tegen elkaar en ook zij wisten strakke tijden neer te zetten. De snelste heren klokten een tijd van 1.52, waar de dames een erg knappe tijd van 2.00 voeren. Hulde voor al deze prestaties! We zullen er snel genoeg achter komen of dit virtueel misschien wel heeft gezorgd voor een taart.

De zondag was vooral uitbesteed aan de meerderejaarsroeiers. De afgelopen tijd hebben veel meerderejaars getraind en geoefend voor hun gladde nummers. Dit was dit weekend zeker te merken. Zo was dit weekend te zien dat de sterke 4* van de dames van MIX een goede tijd neerzetten van 1.51. Hiermee verbreken zij virtueel het baanrecord uit 2018! Verder waren er meerdere ervaren C4+’en op het water te vinden, welke ook erg goede tijden voeren. Zo wist Faiaken een tijd neer te zetten van 1.59. Al met al werd er door de ploegen uit Leiden ook op zondag dus erg goed gevaren. Ondanks de sterke wind, hielden zij het hoofd koel en wisten zij in de meeste gevallen Asopos het nakijken te geven.

Het was een prachtig weekend. Helaas dit jaar geen tent, geen slipje, geen gezooi en niet al te veel gezuip. Wél roeien, en Njord heeft laten zien dat zij ook in wat mindere tijden door kan zetten, door kan trainen en uiteindelijk kan overwinnen. Ook de Competitie Commissie en de Meerderejaarscommissie hielden het overzicht strak en de uitvoering goed, zonder eerder ook maar één wedstrijd te hebben gedraaid, waarvoor hulde!

Ondanks het feit dat we nog niet weten wat het seizoen eventueel nog voor ons in petto heeft, was dit al een mooi begin ervan. Ik kijk uit naar andere mooie metingen, zowel virtueel als in het echt.

Uitkijkende naar meer prachtige wedstrijdweekenden, teken ik,

Met lichtblauwe groet,

N. (Niels) Gankema
h.t Commissaris voor het Competitie- en Fuifroeien der K.S.R.V. “Njord”