STEF BROENINK WINT ZILVER OP DE OLYMPISCHE SPELEN!

Als een van de eerste onderdelen van de Olympische Spelen in Tokio, bereikte het roeien afgelopen week zijn hoogtepunt. Njord kijkt terug op een spectaculaire week, gevuld met prachtige races van mej. Beukers en dhr. Broenink. 

Mej. Beukers plaatste zich met haar dubbelvier na een sterke voorwedstrijd direct voor de A-finale. Hier eindigde de dubbelvier op de zesde plaats. Een prachtige prestatie in een erg sterk veld!

Dhr. Broenink wist samen met dhr. Twellaar (Aegir) een sensationele race neer te zetten en behaalde een fantastische tweede plaats. Met een zinderende voorwedstrijd waarin het Olympisch Record werd verbroken wist de dubbeltwee zichzelf direct op de kaart te zetten. Na een ijzersterke halve finale en finale was een topprestatie verzekerd en mocht de zilveren plak mee terug genomen worden naar Nederland! Hulde voor deze bijzondere prestatie! 

Afgelopen donderdag vond de nationale huldiging plaats op het Olympisch Festival in Scheveningen. Het h.t. en f.t. Bestuur, tezamen met leden van (Oud-)Njord waren hier uiteraard bij aanwezig. Ook op Njord zal aandacht worden besteed aan deze grandioze prestatie. De datum voor de huldiging zal spoedig vastgesteld worden!

Allez Njord!

Foto’s door Ellen de Monchy