Nabeschouwing Head of the River Amstel

Het weekend van 11 en 12 maart was het tijd voor de acht kilometer op de Amstel, die dit jaar niet afgelast was! Onder redelijk goede omstandigheden zijn zaterdag de club 8+’en het water op gegaan. Een zonnetje, een licht briesje, het is iets dat niet vaak voorkomt op de Head. De heren club 8+ mocht de spits afbijten. Supersub en tevens coach Mart Turksema liet hier van zich horen en heeft met een strak ritme de acht naar de finish geloosd. Hierna mochten de dames, die na een prima race op de Winterwedstrijden ook hier weer van zich konden laten horen. De derde plek was niet onverdiend, en sterker nog, van hun directe concurrentie zijn ze zelfs eerste geworden. Dat belooft heel wat voor de rest van het jaar.

De zondag begon vrij matig, met lange miezerbuien. Door dikke pech konden de lichte pikken helaas niet starten, maar de eerstejaars lichte dames en een dappere combinatie van roeiers in het mix acht veld konden wel van zich laten horen. De mix-acht, die bestond uit een combinatie van gestopte wedstrijdroeiers, een Nereïd en een oud Njord lid die ondertussen bij de buren roeit, heeft uiteindelijk een leuke race achter de rug, en mogen met een er vierde plek tevreden naar huis gaan. De lichte dames, die een drukke week achter de rug hadden, mochten daarna. Een veranderde opstelling deed uiteindelijk niet af aan het resultaat: een derde plek! Niet slecht.

In het tweede en laatste blok was het tijd voor eerstejaars dames, eerstejaars zwaar, de heren eerstejaars 4+ en de heren elite 4*. Eigenlijk was het voor alle eerstejaarsboten eenzelfde soort race: ze zijn een lange acht kilometer ondergaan, maar hebben de afstand toch mooi alsnog helemaal afgelegd. Als lichtpunt van het weekend blikken Stijn Meijer, Dolf Rutten, Tijs de Koningh en Thijs Tas in het heren elite 4* veld, gestuurd door Sara Kalf. De wind stak aan het eind van de dag op, en we hebben na de sneeuw van vrijdag het goede moment weten te vinden. Al met al was het weer een klassiek weekend op de Amstel en kunnen we uitkijken naar volgend weekend, waar dan de H4K op het menu staat.

Het kortebaanseizoen komt steeds dichterbij, en komende weken treffen we alle voorbereidingen voor de Varsity. Het gaat een mooie 2 april worden, en ik zie u allen graag langs de kant.

Eerstejaars Dames op de Head (foto: www.loep.nu)