Groots succes: Stef Broenink Wereldkampioen M2x in Belgrado

De middag na de opening van het 30e Lustrumjaar van Njord, zondag 10 september, was het moment daar: De finales van het Wereldkampioenschap in Belgrado. De hele week voorafgaand aan deze zondag werd het TC af en toe tot een sportkantine. Men verzamelde zich om de PC van de wedstrijdcommissaris om te aanschouwen hoe Stef Broenink samen met Melvin Twellaar van Aegir op dit strijdtoneel van wereldformaat presteerde. De heats kwamen zij goed door en in zowel de kwart- als de halve finales behaalden zij als tijdsnelsten steeds als eerste de finish. De verwachtingen waren hoog en de twee heren lagen zelfverzekerd en vol vertrouwen aan de start van de finale. De tegenstand kwam voornamelijk van de Kroaten, de gebroeders Sincovic, die de Nederlandse dubbeltwee op het EK en de Olympische spelen in Tokio reeds het vuur aan de schenen had gelegd. Dit maal echter was de 2x van Broenink en Twellaar overtuigend de hardste ploeg van de wereld. Zij sloegen in de eerste 500 meter al licht tussen hun punt en de rest van het veld. De afstand tussen de ploegen was gedurende de race exceptioneel en de twee slaagden erin deze afstand tot en met de finishlijn te behouden. Een zeer dominante race! Njord is trots op Broenink. Op 8 oktober aanstaande zal er een feestelijke huldiging plaatsvinden op Njord. Hierover volgt snel verdere informatie.

Foto: door Nikola Krstic/BSR Agency