Nabeschouwing Kettwiger Herbst-Cup 2023

Afgelopen weekend zijn de tweedejaars wedstrijdroeiers van Njord richting het oosten vertrokken om zich op te maken voor de Kettwiger Herbst-Cup. Njord heeft de afgelopen jaren met verschillende zware mannen achten deelgenomen aan deze Duitse vierkamp, maar dit jaar gingen ook de Middengroep Lichte Heren- en de Middengroep Damesachten mee. Alle roeiers nestelden zich dit weekend in een groot privé hostel in de sfeervolle stad Essen waar op de vrijdagavond goed gekookt kon worden. Bij het ontbijt zorgde de verwarrende babbeltjes met de Duitse hosteleigenaar voor een goede start van de dag. Aan de Kettwiger Rürhbogen riggerden de bizar geklede Duitse deelnemers hun boten op, sommigen zelfs met een biertje in de hand. Deze wedstrijd wordt namelijk ook wel gezien als het uit-trainingsfestijn van onze oosterburen.

Eén van de vele bizarre outfits op de Herbst-cup

De roeiers van Njord toonden zich sterk in de velden. Op de eerste dag racen, waar een afstand van 2500m en een afstand van 750m werden geroeid, wisten de dames zelfs een eerste en tweede tijd te trappen. Met al best wat kilometers in de benen begaf iedere ploeg zich met coaches naar een fijne plek om een goede bodem te leggen voor het spektakel dat te wachten stond die avond. Het “Fest der Ruderer”. Een boomertent en technobunker vormden het toneel van een mooie partij. Met name de coaches lieten zich het blondbier dat uit de tap stroomde goed smaken. Er werd gegeind met tuinbeelden met krulstaart en de tent, waar door de speakers CoverRockband Nightlife schalde, werd door de Njordleden (spreekwoordelijk) afgebroken.

De volgende dag was het tijd voor de langste afstand van de vierkamp, namelijk de 4 kilometer. Middengroep Zwaar en Middengroep Licht wisten respectievelijk een derde en vierde plek te behalen op deze afstand. De damesacht toonde zich wederom meesters van de lange afstanden en voeren de hardste tijd. Ook MGD-coach Pieter Sluijter nam het motto ‘s avonds een vent, ’s ochtends een vent zeer serieus en viel op zondag in bij de mannen van A.L.S.R.V, die naarstig op zoek waren naar vervanging voor hun ziek geworden ploeggenoot.

Tot ieders vreugd waren er aan wal langs de Ruhr geweldige voorzieningen. Curry Würste, Duits commentaar en sloten aan koffie uit grote mokken maakten de herfstige kou die in Noordrijn-Westfalen heerste draaglijk. Het waterige zonnetje bracht de sfeer er nog eens extra in toen het tijd was voor de 250m sprints. Met een luidkeels “allez-Njord” moedigden de ploegen elkaar aan. Dat was niet zonder resultaat, want de dames wisten, in een enerverende race tegen de vrouwen uit Leiderdorp en de volledig roze Barbie-Boot uit Dortmund hun eerste positie in het klassement te behouden. Daarmee wonnen de dames de Kettwiger Herbst-Cup in het Frauen Achter veld, waarvoor hulde.

De winnende damesacht: Charlotte Veldkamp, Anne Visschers, Louise Busch, Jinte Doeven, Denise van Velzen, Sara van Olffen, Sofie Wolters, Caroline de Kanter, Gudrun Mietes en stuur Lisanne van Rijswijk.

Al met al kijken de h.t. Ab-Actis en Commissaris voor het Wedstrijdroeien terug op een onwijs geslaagd weekend weg met de wedstrijdsectie. Terwijl de middengroepen op Njord over het algemeen ook veel in kleine nummers trainen is het namelijk belangrijk en leuk dat de ploegbanden sterk blijven. Het is mooi om hier zorg voor te dragen door ook samen te blijven werken aan het roeien in de acht.

Verder is het knappe resultaat van de damesacht een mooi vooruitzicht voor de wedstrijden die komen gaan.

Groepsfoto met MGD, MGL en MGZ, roeiers en coaches.