Nabeschouwing Calco Voorjaars Regatta

Dit weekend was de start van het development klassement. Voor het eerst werd de tegenstand recht in de ogen aangekeken op de eerste bosbaanwedstrijd van het seizoen. Zomerse taferelen waren het op de kant, met koffie voor Amsterdamse prijzen en flink wat zonnebrand. De middengroepen van Njord zijn volop te vinden in de klassementsvelden dit jaar. Twee heren vierzonders, drie dames vierzonders, een lichte heren vierzonder, twee lichte dames dubbeltweetjes, een heren dubbeltwee en twee lichte heren dubbeltweetjes streden op zaterdag om de eerste klassementspunten. Mej. Kroezen, mej. Busch, mej. Veldkamp en mej. Botman, De Dames Vier, ging voor de winst en behaalde 10 punten in het Dames Development Vierzonder veld. Niet lang daarna was het aan de lichte pikken in de vierzonder om voor de knikkers te strijden. Na een moeizame start spurtten zij over de Bosbaan, waar de wind aan het eind van de dag al aardig aangetrokken was. De golven werden kundig getrotseerd. De ploegen van Skoll en Nereus hadden daar meer moeite mee en door een boel gesnoek verloren zij hun voorsprong. De jongens van de “Lustrerende Koninklijke”, zoals de heren van Studio Bosbaan onze vereniging het hele weekend lang noemden in het commentaar, maakten hier gretig gebruik van een bouwde een voorsprong op richting de laatste 500m. Laga deed nog een verwoede poging op de winst, maar wist de Njordploeg niet te passeren. Winst ging naar het Leidse en ook in het Lichte Heren Development Vierzonder klassement vaart Njord vooraan.

Op de zondag waren de punten te verdienen in de klasserende velden. De dames vierzonder leek op basis van de uitslagen van de zaterdag favoriet maar moest het helaas met een derde plek bekopen achter Nereus en Skadi. Ook de heren elite tweezonders hadden een pittig veld en moesten hun meerdere bekennen aan De Hoop en Orca,. De lichte heren vierzonder startte het Gevorderde veld en behaalde wederom de winst. Dhr. van de Geijn werd beginneling-af en dhr. Ponssen en dhr. Demorest behaalde hun derde tellende blik en daarmee hun overgangsstatus.

Met een verbrand maar tevreden smoeltje keerde iedereen weer huiswaards om volgend weekend nogmaals de Bosbaan op stelten te zetten. Dan zullen alle eerstejaarsploegen zich opmaken voor hun tweede klassementswedstrijd en zullen de ouderejaars ten tonele verschijnen op het NK-Klein. Ieder lid dat de boot niet zal betreden is van harte welkom op het Lustrumterrein dat op de Bosbaan uit de grond getoverd wordt voor de viering van de Njord Lustrumwedstrijden komend weekend.